Findes der en baby med et meget aflangt hoved?

Strikkeklub, babycardigan, hætte-problemI så fald må den godt få min cardigan – for jeg tror ikke, jeg kan finde så mange andre, der kan passe den hætte, der følger med?! Nåh, men med andre ord har jeg nu strikket mig gennem hætten, og jeg kan godt se, at den er helt, helt absurd lang. Jeg kan godt forstå, I har været mystificeret! Jeg målte den lige i forhold til demo-modellen og det er tydeligt, at der er noget galt (det er min hætte der ligger bagerst på billedet).

Opskriften på babycardiganen er ellers strikket igennem af en dygtig korrekturlæser, hvorfor strikdesigneren har været sikker på, at alt var i skønneste orden. Korrekturlæseren har jo strikket den model, som I kan se på det billede, jeg bruger – se det her. Måske har korrekturlæseren også været boligløs og stresset over at skulle finde et nyt sted at bo inden for meget kort tid? I så fald skal hun ikke høre et ondt ord fra mig ;-)

Jeg beder strikdesigneren om at kigge på hætten hurtigst muligt og vender tilbage! Men ih altså øv – jeg synes godt nok, at denne her opskrift driller lige lidt for meget. Mon strikke-nisserne har misforstået at julen ER overstået og har glemt, at de SKAL holde op med at drille?!

Læs også om:

30 Responses to Findes der en baby med et meget aflangt hoved?

 1. Rikke 10. februar 2013 at 09:51 #

  Hvis der findes sådan en baby så vil jeg gerne se den…
  At der er lidt fejl i en opskrift, er jo bare ekstra udfordringer der tvinger os uerfarne strikkere til at tænke os om hvilket helt klart ikke er nogen skade til. Har selv pillet ca 10 cm af hætten og har nu lavet en der passer perfekt til stykket den skal monteres på.
  Mvh Rikke

  • Mette 10. februar 2013 at 20:09 #

   Du har helt ret. De små grå skal på arbejde ;-) Og åh, hvor lyder det godt med en fin hætte efter lidt korrigering! Kh, M

 2. Erna 10. februar 2013 at 10:34 #

  Mette som jeg skrev for længes siden, så har jeg jo haft problemer hele tiden med hætten.
  Men har jo løst problemet selv – du måler en ½ omkreds af din hals – den lgd. skal hætten ha’ når du begynder at lave venderækker.. så skulle den komme til at passe.

  Min har været færdig i ca 8-10 dage nu – nu mangler jeg bare en dreng at putte i den.

  Ha’ en god søndag

  • Mette 10. februar 2013 at 20:08 #

   Tusind tak, Erna – det vil jeg skrive mig bag øret. I første omgang vil jeg dog have opskriften rettet til, så den er helt korrekt og kan bruges af alle uden problemer ;-)

 3. Majbrit 10. februar 2013 at 10:47 #

  Det er jo moderne at huer er lidt for lange, så pyt :)

  • Mette 10. februar 2013 at 20:07 #

   HA HA HA HA… Den køber jeg! :-)

 4. Ilse 10. februar 2013 at 11:33 #

  Bortset fra det stykke efter hætten, ved ikke lige hvad det er, så mener jeg ikke den er for stor. Har selv strikket en hættetrøje hvor hætten er stor, men når baby har hue på inden under, og ligger i barnevognen er det fint.

  • Mette 10. februar 2013 at 20:07 #

   Præcis – det virker bare som om, at der skal tages noget af længden (hvilket jeg kan forstå, at der er flere, der har gjort, også har den passet fint. Så det er sandsynligvis bare en lille justering).

 5. Tine 10. februar 2013 at 15:29 #

  Så er jeg mere rolig, blev færdig med min hætte forleden dag, og konstaterede det samme. Jeg lagde den fra mig og gik igang med en hue til ældstedatteren istedet for

  • Mette 10. februar 2013 at 20:06 #

   Jeps, den er temmelig mærkelig, den hætte! Men det skal vi nok få rettet op på – og forhåbentlig inden du er færdig med huen ;-)

 6. Thilde 10. februar 2013 at 20:33 #

  Min lille pige har faktisk en smule aflangt hoved og hun vil meget gerne tage imod den fine cardigan. Jeg har ikke selv turde give mig i kast med mønsteret, da jeg synes det så lige vel svært ud til mine strikke-skills ;o)

  • Mette 11. februar 2013 at 21:14 #

   Aftale :) Men jeg tror dog ikke, at noget barn har SÅ aflangt et hoved, som hætten vil kræve … ha ha ha

 7. Christel 10. februar 2013 at 21:07 #

  Hvor dejligt at det ikke kun er mig der har lagt det fra mig, har syet hele trøjen sammen og mangler kun at montere hætten… Men så venter jeg lige på, at der kommer endnu :-) en rettelse, så jeg kan trevle op….

  • Mette 11. februar 2013 at 21:13 #

   God idé! :) Men hvor jeg dog glæder mig til at være færdig. Synes opskriften er mega fin!

 8. Sanne 11. februar 2013 at 10:42 #

  Glæder mig at det ikke blot er mig der syntes den var liiidt for lang:-)

  • Mette 11. februar 2013 at 21:08 #

   OH YES – den er virkelig lang :) Strikdesigneren er på sagen!

 9. Britta A 15. februar 2013 at 11:59 #

  Er opskrift til hætten rettet til nu ??

  • Mette 16. februar 2013 at 11:22 #

   Hej Britta

   Desværre nej, strikdesigneren har haft travlt med at åbne ny butik, men jeg råber højt lige så snart, der er nyt i hætte-sagen (den bandit!)

   Kh, Mette

 10. Rie Mikkelsen 22. februar 2013 at 09:07 #

  Har givet mig i kast med hätten og monteringen, er nästen färdig (er bange for at lille Felix ikke kan passe den hvis jeg venter for länge) – men jeg maa sige jeg länges tilbage til de glade hönsestrikdage. Bortset fra det har jeg da lärt meget. Kan ikke lade väre med at synes at det er lidt daarligt af designeren, ikke at faa löst det problem, vi har trods alt köbt garn hos hende, og vil maaske köbe mere hen ad vejen. Jeg ville i hvert fald aldrig have fundet Uldstedet, havde det ikke väret for Farmorfabrikken. Ellers gläder jeg mig til videre hen at fölge bloggen her. Hilsen Rie

  • Mette 22. februar 2013 at 18:15 #

   Jeg giver dig helt ret og jeg er virkelig også ked af forsinkelsen :-( Jeg kender dog designeren personligt, så jeg ved, at hun bestemt ikke har gjort det af ond vilje eller fordi hun er uprof. Hun er blot ved at flytte hendes ene butik over i nye lokaler og har fået en kæmpe arbejdsbyrde. Det er dog så mega uheldigt at det ramler sammen med det her… MEGA ØV :-( Hun har jo netop haft en korrektur-strikker til at strikke opskriften igennem – og derfra var meldingen, at opskriften var perfekt. Man kan så sætte store spørgsmålstegn ved korrektur-strikkerens kompetencer. Jeg er stadig super glad for Uldstedet og der er mange lækre opskrifter, ting og sager på vej, som jeg GLÆÆÆÆDER mig til at dele her på bloggen.

   Men JA – møg, møg træls med denne babycardigan! Tro mig, jeg har været ked :-( Jeg har været så opsat på at det hele skulle være så super fint, og så er det korrekturen, der driller. Til gengæld har jeg lært en hel masse om, hvor mange arbejdsgange, der er i dét at designe en opskrift og hvor mange ting, man skal have fuldstændigt tjek på. Det har været interessant at få indsigt i. Hvis man skal prøve på at se noget positivt i det her ;-)

   Jeg håber, at cardiganen bliver super fin til Lille Felix :-)

   JEG ER VIRKELIG KED AF OPSKRIFT-PROBLEMERNE :-((((

   • Rie Mikkelsen 25. februar 2013 at 11:00 #

    Det er OK – er netop färdig med at sy den sammen, og har en enkelt kommentar: der staar at hätten skal sys paa fra vrangsiden, jeg har syet den sammen fra retsiden, da det ikke blev pänt. OG jeg har strikket kanterne (til knaphulle/knapper) paa för jeg syede hätten paa. Det fremgaar omvendt paa opskriften. Nu skal der köbes knapper/sys knapper i – saa skal den en tur med posten til Danmark – og SAA kan jeg komme videre med at pakke i kasser inden jeg skal flytte :-) Hilsen Rie

    • Mette 25. februar 2013 at 21:30 #

     Super, tusind tak for input, Rie – det tager jeg med! Og juuhuuu… fedt at du er blevet færdig. Glæder mig også til at blive færdig!! Kh, M

 11. Christel 26. februar 2013 at 08:55 #

  Mangler kun at få syet hatten på, og monteret de lækre træknapper, så er trøjen klar til lille Johan… Glæder mig rigtig meget til at se den færdig.. mon ikke et par timer i mødregruppens selskab kan gøre noget, når nu alle vores børn alligevel sover ;-)

  • Mette 26. februar 2013 at 16:46 #

   Åh, det lyder fantastisk! Jeg glæder mig simpelthen også så meget til at blive færdig :)
   Ps. Det lyder da ellers alt for hyggeligt med strikning i mødregruppen!

 12. Christel 26. februar 2013 at 19:47 #

  Færdig det blev den, og den er altså bare så fin….. Er helt vild med den.
  Det med strikning i mødregruppen er desværre ikke så stort et hit, det er kun mig der strikker ofte, der er en anden en der også gør det men det sker ikke så tit….
  Jeg har alt for mange ting jeg gerne vil strikke og sy, så der er ved at være kø på mine projekter. Det næste er en babyalarm pose til barnevognen til en bekendt, den skal hækles, så det kan jeg jo gå igang med nu!
  Men hvor er jeg glad for trøjen..
  Er der en plan for, at man kan sende sine billeder ind af de små pus i trøjerne, eller bliver det for omfattende??
  Ellers sender vi gerne et billede af bette musen i sin fine trøje!

  KH Christel

  • Mette 27. februar 2013 at 21:18 #

   BINGO – jeg er ved at lave en FLickr-gruppe, hvor alle kan uploade billeder. Det kunne nemlig være vildt sjovt at se alle de forskellige cardigans, der bliver strikket :) Og hvor er det altså bare skønt at høre, at du er glad for trøjen! Kh M

 13. Rie Mikkelsen 1. marts 2013 at 15:41 #

  YEAHHHH – har lige faaet tilsendt billeder af mit lille barnebarn, Felix med cardiganen – den passer. Sätter billeder ind — engang – hilsen Rie(en rigtig glad farmor)

  • Mette 2. marts 2013 at 06:47 #

   Juuhuuu… så skønt at høre, søde Rie! :-)

 14. Irene 15. marts 2013 at 20:02 #

  Hej hvor kan jeg købe opskriften på den søde trøje her på siden

  • Mette 16. marts 2013 at 08:42 #

   Hej Irene

   Den er blevet designet til alle, der medlem af Farmorfabrikkens Strikkeklub – læs mere via dette link:
   http://farmorfabrikken.dk/farmorfabrikkens-strikkeklub/

   Når vi har strikket den færdig, så lægger jeg opskriften ud her på bloggen.
   Så den koster gratis ;-)

Skriv et svarWP Like Button Plugin by Free WordPress Templates