Strikkeklub: Babycardigan # Montering

Babycardigan Montering

Strikkeklub, babycardigan - alle dele

Nu er vi kommet så langt, at vi skal igang med sy alle delene sammen. Juhuuu! MEN (nu vil nogen – inklusiv mig selv – synes, at jeg er en rigtig lyseslukker) inden vi gør det, skal vi lige hæfte alle enderne.

Jeg ved ikke, om du har det som jeg, men at hæfte ender er ikke ligefrem en af mine kæpheste. Og det er dumt. For denne finish har jo betydning for, hvor fint resultatet bliver. Så jeg må bare klemme en hvis legemsdel sammen og få det fixet :) Her kan du se, hvordan du hæfter ender i glatstrik, så arbejdet bliver så pænt som muligt.

SAMMENSYNING-TIP: Når du syr de forskellige dele sammen, kan det være en stor hjælp at sætte nåle i arbejdet – både for at holde arbejdet sammen og markere hvor midten og evt. yderpunkerne er. For når du syr, kan arbejdet måske godt give sig eller flytte sig lidt og således blive skævt. Men hvis du markerer/sammenholder midten med en nål, så ved du, hvor delene gerne skulle mødes. Du kan derved holde arbejdet lidt sammen eller strække det lidt – alt efter hvad der skal til for at du kan få arbejdet til at blive jævnt fordelt. Især ved sammensyning af hætten, er det vigtigt at du fordeler et par nåle, inden du syr, således at du kan holde lidt igen med hætten, så det passer til omfanget af ryggen og forstykkerne. Jeg håber, det giver mening? :) 

SKULDER: Det første du skal sy sammen er skuldersømmene. Det gør du ved at sy maskesting fra retsiden (se nedenstående foto). Her kan du se, hvordan du syr maskesting i skuldersømmen.

ÆRMER: Sy derefter ærmerne på kroppen med maskesting og sy ærmerne sammen med madrassting – begge dele fra retsiden. Her kan du se, hvordan du syr madrassting.

Hvis du ikke har prøvet at sy ærmer på før, kan det være en hjælp, hvis du kigger på ærmernes og ryggen/forstykkernes indtagning. De skal nemlig passe sammen, som brikker i et puslespil (se nedenstående foto).

Strikkeklub, Babycardigan - sammensyning

KROPPEN/SIDERNE: Sy siderne sammen med madrassting.

HÆTTEN: Sy hætten på fra arbejdets bagside, sy så yderligt som muligt med maskesting, således at sømmen, der ses fra retsiden af arbejdet, bliver mindst mulig synlig. Hætten vil virke meget stor i forhold til selve omfanget, hvor den skal sys på. Men det er jo vigtigt, at der er plads til det lille babyhoved – der jo egentlig ikke er særlig lille i forhold til kroppen ;-) Når du syr hætten på, skal du derfor huske at holde den lidt igen og benytte dig af at markere og sammenholde nogle punkter med nåle, således at du kan holde hætten lidt til og få den til at passe.

Nu mangler bare blot at strikke forkanterne – og så er cardiganen færdig! YAY!

Læs også om:

3 Responses to Strikkeklub: Babycardigan # Montering

 1. Elsebeth Noer 14. marts 2013 at 21:08 #

  Tillykke med, at jakken nu er så langt, at den skal syes sammen… :-)
  (har ikke selv strikket den – så følger bare med på sidelinien).
  Jeg ville dog selv bruge de tråde, som sidder de steder (typisk ærme- og sidesømme), hvor der alligevel skal syes, til at montere med – i stedet for at hæfte dem først, og så sy med en anden tråd. Mon ikke der er flere, som gør på samme måde.? :-)

  • Britta A 14. marts 2013 at 23:07 #

   Jo da, det gør jeg :-)

  • Mette 16. marts 2013 at 08:45 #

   Jeps, samme her :-) Min plan er at samle op på sammensyninger i ét blogindlæg for sig selv på et tidspunkt, så jeg kan få alle disse tips og tricks med :) Men tak fordi du deler – det er super skønt. Go’ weekend :)

Skriv et svarWP Like Button Plugin by Free WordPress Templates