Man skal lede lidt efter de succesfulde sokkeopskrift-oplevelser. Men de findes!

Babysokker succes

Jeg har altid tænkt, at når man rammer en bølge af held, så gælder det da bare om at ride den så længe som muligt. Jeg kastede mig derfor fluks over en ny sokkeopskrift, så snart jeg havde lavet den sidste maske på mit første par (færdigstrikkede) sokker.

Desværre skulle det vise sig, at min sokke-bølge ikke var særlig lang. Jeg røg i vandet med et kæmpe plask, da jeg forsøgte mig med en ny opskrift. Hvad i Alibabas hule er det med dé dérsens sokkeopskrifter?! Hvorfor skal de være så pokkers umulige at afkode?! For nu ved jeg jo, hvor nemt det kan være, når opskriften blot er godt formidlet.

Nåh, men det viste sig heldigvis, at når nu min tro på ‘bølger af held‘ ikke holdt stik, så holdt det gode gamle ordsprog ‘alle gode gange tre‘ heldigvis, hvad det lovede. (HA – det er vist godt at kaste sin tro på alle mulige mundheld. For hvis man prøver længe nok, så er der nok ét, der dur på et tidspunkt. Og hvis ikke – så kan man vel altid undskylde sig med, at ‘Rom ikke blev bygget på en dag‘…)

Summa summarum – jeg forsøgte at strikke mig gennem to opskrifter på babysokker (babysok 1  og babysok 2), før jeg kom frem til intet mindre end verdens bedste opskrift (som jeg nu kalder babysok 3).

På babysok 1 + 2 støtte jeg på det klassiske problem: Hælen! ARGH! Jeg gik fuldstændig kold og kunne ikke få regnskabet til at gå op og desuden irriterede det mig, at man skulle bruge en snor til at parkere de ventende masker. Jeg gad ikke engang prøve på at forstå. Jeg holder stædigt fast i min tro på, at en opskrift da burde kunne formidles på en måde, så den er læsbar og nem at gå til. Det behøves da vitterligt ikke være kvantefysik hver gang!?

Og den påstand beviste babysok 3! Hurra! For ja – det kan faktisk lade sig gøre at finde en opskrift, som er en læsbar guide, hvor man på intet tidspunkt er ladt alene. Den kære Debbie Bliss guider dig nemlig maske for maske. Det var vidunderligt at opleve. Her var ingen indforståetheder eller besværligheder. Tværtimod! Jeg fik endda et tip med på vejen, som jeg godt kunne have brugt for lang tid siden.

Debbie Bliss er nemlig så smart, at hun strikker babysokker med 4 pinde, ikke 5. Det vil sige at selve sokken hænger på tre pinde, hvilket immervæk gør det en hel del nemmere, da der således er flere masker på færre pinde. Jeg ved virkelig ikke, hvorfor jeg ikke selv har tænkt på det. For det giver jo rigtig god mening! Men nu et tippet i hvert fald givet videre til dig :)

Læs også om:

34 Responses to Man skal lede lidt efter de succesfulde sokkeopskrift-oplevelser. Men de findes!

 1. Lone 16. marts 2013 at 08:55 #

  Godt du har fundet en brugbar opskrift. Jeg strikker altid sokker på 4 pinde – 3 plus en “skiftepind” – også voksenstørrelser. Det var vist noget, jeg lærte af min farmor, og eneste minus er, at de moderne korte 15 cm-pinde ikke er lange nok.

  • Mette 17. marts 2013 at 21:03 #

   Det er et super godt trick, jeg er glad for at jeg endelig opdagede :-)

 2. Mette Schmidt 16. marts 2013 at 09:15 #

  Jeg har lige fået et på sokker færdig! Selv bruger jeg de moderne pinde på 15cm;da jeg synes de lange flyver rundt i hånden.Jeg bruge Hjertegarn nr 97061opskrift ,de har en god pasform til voksen

  • Mette 17. marts 2013 at 21:01 #

   Tusind tak for tippet, Mette – den opskrift må jeg vist afprøve på et tidspunkt :)

 3. Mette G. 16. marts 2013 at 09:20 #

  Og så lige for at mudre vandene – jeg bruger aldrig strømpepinde mere. Hverken til strømper eller ærmer. Næ, nej her bruges Magic Loop :-)

  • Mette 17. marts 2013 at 21:00 #

   Jeg har forsøgt at eksperimentere med Magic Loop – det var jeg vist ikke særlig god til, hi hi :)

 4. Sussie 16. marts 2013 at 09:57 #

  Jeg strikker altid sokker på rundpind – så skal man nemlig slet ikke bøvle med strømpepindene :) Og derudover strikker jeg dem fra tåen og op – det er både nemmere og pænere (synes jeg).

  • Mette 17. marts 2013 at 20:58 #

   Uh, det lyder spædende – er endnu ikke stødt på en opskrift, der går fra tåen og op? :)

 5. Lotte 16. marts 2013 at 09:59 #

  Jeg strikker altid sokker på en 80-100 cm lang rundpind fra Knit Pro eller Addi. Ikke flere strømpepinde til mig. Så har du også hælens masker på den ene havdel og behøver ikke flytte rundt på maskerne. PaaPinden har en fin instruktionsvideo. Men godt du nu har afkodet strømpestrik – god fornøjelse.. :0)

  • Mette 17. marts 2013 at 20:57 #

   Jeg tror, jeg må afprøve de der Knit-Pro – det lyder interessant :-)

 6. Karen Elisabeth 16. marts 2013 at 10:11 #

  Jeg aner intet om at strikke strømper – men jeg synes det gule par er fint ;0)

  • Mette 17. marts 2013 at 20:57 #

   Tusind tak, jeg er også svært glad for farven :-)

 7. Trine - Søhesten 16. marts 2013 at 11:06 #

  Jeg har strikket en masse sager, men aldrig et par sokker. Tanken om tyndt garn og strømpepinde gør mig træt på forhånd, og ja, så kommer det oveni at strømpeopskrifter ofte er udformet på noget, der ligner latin ;-D
  Måske jeg skulle prøve opskriften med kun 4 pinde en skønne dag? Eller gad vide om der findes en opskrift med magic loop?? Spændende om jeg nogensinde finder strømpe-strikke-motivationen? ;-) Fint strømpeindlæg!

  • Mette 17. marts 2013 at 20:57 #

   Ha ha… ja, strømpeopskrifter kommer vitterligt fra en anden planet ;-) Jeg har endnu ikke kastet mig over Magic Loop endnu. Jeg har prøvet teknikken, men bed ikke rigtig på. Tror alligevel jeg så synes, at det er nemmere med strømpepinde ;-)

 8. Britta A 16. marts 2013 at 11:13 #

  Ups… Dine erfaringer minder mig om særlig en af Drops opskrifter på en lækker lækker babysweater med stolpelukning i raglanærmet… Den var så krop umulig at aflæse trods det, at jeg flere gange lagde det fra mig, sov på det samt nøje prøvede at skrive den ned ( for forståelsens skyld). – En tur ned hos min ” Garnmutter”… Det tog sin tid, for der var i opskriften indbygget tre beskrivelser vedr. Raglanindtagelse og stolpelukning…., hvilket ikke gjorde sagen lettere. Hm… Det endte med at blive til en lækker sweater trods besværet.
  Jeg er taknemmelig for at Drops har et mega udvalg, meeen der mangler bedre korrektur inden opskrifterne lægges ud til brugerne.
  Man kan jo heldigvis altid overveje, hvor lang tid der skal bruges på at afkode…
  Dit valg på Debbie Bliss er ikke forgæves. Har selv lavet flere af hendes ting uden problemer :-)
  Nå, det var en længere hist….! ;-) rigtig god week end og tak for en hyggelig og fin hjemmeside!!

  • Mette 17. marts 2013 at 20:53 #

   Åh, din historie lyder bekendt. Jeg har endnu ikke haft det store held med Drops’ opskrifter. Jo, deres hækleopskrifter! Men hver gang jeg har forsøgt én af deres strikkeopskrifter er jeg gået helt kold :-/ Jeps, Debbie Bliss er et HIT :-)

 9. Birthe 16. marts 2013 at 15:10 #

  Hej Mette. En skønne dag må jeg prøve at strikke strømper. Har set at de der knit-Pro pinde sælger korte pinde til strømper og til babytøj. Og meget korte til fx tommelfingeren i vanter. Måske det kunne være noget til dig.

  • Mette 17. marts 2013 at 20:51 #

   Bingo – jeg har godt kigget på dem og tænkt, at de vist da må prøves :-)

 10. Bettina 16. marts 2013 at 16:23 #

  jeg har også altid strikket sokker på 3 pinde og en hjælpepind, jeg har engang lavet en lynbeskrivelse på standard sokke opskrift til min mor der var gået i gang med projekt strik strømper, ikke for mange ord bare lige til kernen. den må du godt få.
  kan iøvrigt henvise til http://www.paa pinden.dk der findes næsten al den strikkehjælp man kan få brug for på med billeder tekst og video.
  god weekend til alle

  • Mette 17. marts 2013 at 20:50 #

   Tusind tak, Bettina :-) Hvor er det sødt af dig! Du må hjertens gerne sende opskriften – jeg tænker, at der er mange, der kan få glæde af en god sokkeopskrift :-)

 11. Helle 16. marts 2013 at 18:29 #

  Hejsa,
  jeg har altid strikket med 5 pinde – men vil hjertens gerne prøve det af med 4. Hvor finder jeg din opskrift på babysok 3?
  Kh. Helle

  • Mette 17. marts 2013 at 20:48 #

   Hej Helle

   Opskriften er i Debbies Bliss’ bog “Babystrikk” (den er desværre ikke oversat til dansk – jeg har den på norsk)

   Kh, Mette

 12. Katrine 16. marts 2013 at 21:13 #

  Jeg plejer faktisk også altid kun at bruge 4 pinde. Det er nemlig meget nemmere at styre ;-)

  • Mette 17. marts 2013 at 20:47 #

   Præcis, det har jeg opdaget :-)

 13. Pernille (I 7. Himmel) 19. marts 2013 at 07:38 #

  Hvor er de fine :)

  Ja, drops opskrifter på strømper kan godt være trælse, men når du først gennemskuer dem så bliver du rigtig glad for dem. De har rigtig mange opskrifter på strømper og deres pasform er helt kanon. Jeg har efterhånden strikket en del strømper af ene af forskellige opskrifter.. gider nemlig ikke det samme to gange, men det er næsten altid kun drops opskrifter da andre skuffer mig ofte.

  De første par gange jeg strikkede hæl var jeg også nødt til at sidde ved siden af min moder. Hun er helt kanon til at strikke!

  Men det skal nok komme :) Øvelse gør mester ;)

  Amerikanerne strikker oftes deres strømper på kun 4 pinde.. og det er i alle størrelse. Jeg syntes det er lidt besværligt med strømper til mænd.. men jeg har som oftest alle maskerne på overfoden på én pind hvis der er mønster. Og så kan jeg så fortælle at jeg ikke sætter mine ventende masker på en snor.. jeg fordeler bare maskerne på pindene så det passer. Så jeg strikker hæl over én eller to pinde og så har jeg to pinde til at hænge til jeg skal strikke rundt igen!

  Go’ tirsdag!

 14. Helle 20. marts 2013 at 22:53 #

  Jeg er blevet glad for at strikke sokker med Cat Bordhi’s sweet tomato Heel. Der er en fin instruktion på YouTube. Nemt :)

  • Mette 21. marts 2013 at 17:43 #

   Tusind tak for tippet, Helle – det må jeg lige tjekke ud :)

 15. Tea 21. marts 2013 at 10:15 #

  Jeg har en bog på dansk af Debbie Bliss – den hedder også “Babystrik” og indeholder 20 opskrifter bl.a. en sokkeopskrift, som jeg tror er den samme som din. Den norske bog er jo – så vidt jeg kan se – en samling af DB opskrifter fra tidligere bøger, så det kan jo meget vel være. Den danske “Babystrik” ser desværre ud til at være udsolgt fra forlaget, men jeg har set den brugt på bl.a. pensum.dk og så har de den selvfølgelig på biblioteket. Håber det kan hjælpe nogen :)

  • Mette 21. marts 2013 at 17:42 #

   Det kunne godt lyde som om, at den norske udgave er en samling af flere bøger, bl.a. din :-) Så tusind tak for tippet om, hvor en dansk udgave findes! Den er helt klart anbefalsesværdig!

 16. Kirsten Jensen 21. marts 2013 at 15:17 #

  Strikker altid sokker på 4 +1 . De hvilende masker til vrist skal bare blive på pindene og ikke alt det vrøvl med at sætte på en tråd. Men det med 3 eller 4 pinde er en smagssag. Knus og hilsner fra

  fru Jensen
  Gudhjem

  • Mette 21. marts 2013 at 17:39 #

   Ja, det er noget mystisk noget dét dér med tråden – jeg forstod det virkelig heller ikke… :-)

 17. Victoria Trolle-Millbrath 4. oktober 2016 at 13:37 #

  Jeg har aldrig forstået, h orfor det skulle være nemmere med 4pinde i stedet for 5. Oge den med at sætte vristmaskerne på en tråd er da fuldstændig fjollet. Man skal bare strikke sin første prøvesok i noget kraftigt garn på lidt tykkere pinde, så man kan se, hvad det er, man laver. Og sokken kan jo strikkes i rødt og hvidt, og bruges som gavesok til jul, eller som morgenjulekalendersok.
  Find en i din omgangskreds, der er god til at strikke, og få lidt privatundervisning. Hbis du bor i nærheden af Århus, vil jeg da gerne lave et gratis strikkekursus, hvis nogle stykker samles og finder et sted, vi kan være.
  Find mig evt. på facebook.

Skriv et svarWP Like Button Plugin by Free WordPress Templates