Op på hæklehesten og igang!

Hæklet dyr

Det her er et billede på en klassisk situation hjemme hos mig. Jeg går lystigt igang med nye projekter – fuld fart fremad og højt hækletempo. Men så går pusten ligesom lidt af ballonen, når jeg kommer til sammensyningerne, hvorefter projektet triller hen i min bunke af dårlig samvittighed.

Jeg ved virkelig ikke, hvorfor jeg altid har så svært ved at finde begejstringen omkring sammensyninger?! For det første er det et perfekt tv-projekt og for det andet er jeg så tæt på at være færdig, at det er helt åndsvagt, at jeg ikke bare liiige får gjort det færdigt. Men det gør jeg ikke.

Derfor har denne lille fyr nu ligget på min sofabord et stykke tid. Og jeg har lovet mig selv, at jeg IKKE må gå igang med et nyt hækleprojket, før jeg har lappet ham sammen. Det vil sige at jeg hellere må få gjort noget ved det. Jeg har nemlig fået en ny hæklebog. Og det kribler i mine fingre for at komme igang. Ergo – jeg må op på hæklehesten og igang…

Ps. Jeg har lige opdaget en bog på Amazon, der hedder “Finishing school” og som simpelthen både handler om at fremelske gælden ved sammensyninger og om hvordan man laver de flotteste af slagsen. Hmmm?! Den bog kalder vist på mig …

Læs også om:

19 Responses to Op på hæklehesten og igang!

 1. rainycloudsinthesky 28. marts 2013 at 09:38 #

  Jeg kender det så godt. Jeg har det på samme måde. Så jeg har pakket hækletøjet og i påsken skal nogle af de halvfærdige projekter ud af verden.
  For det giver alligevel en dejlig følelse, når der er projekter, der er færdige.

  • Mette 28. marts 2013 at 09:38 #

   Præcis! Rigtig god hæklelyst i påsken :-)

   • Tine 28. marts 2013 at 10:17 #

    Kan kun tilslutte mig, det er bare ganske meget sjovere at gå igang end at afslutte et projekt.

 2. Charlotte 28. marts 2013 at 09:51 #

  Hej! Jeg kan slet ikke fordrage alle de sammensyninger, der er ved hæklede amigurumi! Så jeg er fuld af respekt for dig og dem, som giver sig i kast med det! Jeg kan bedste lide, at det hele er hæklet sammen, så slipper man for at sy, da det aldrig bliver helt pænt for mig! Så…fuld forståelse herfra! :-) kh Charlotte

  • Mette 1. april 2013 at 08:46 #

   Tak – og jeg er helt klart med på vognen. Hellere hækle end sy :-) Kh, M

 3. Karen Elisabeth 28. marts 2013 at 10:26 #

  Fordi det er virkelig kedeligt?

  Jeg har samme problem – lapper og sammensyninger, det er bare kedeligt!

  • Mette 1. april 2013 at 08:46 #

   Ha ha… JAAAH, det er mega kedeligt ;-)

 4. Vibeke 28. marts 2013 at 11:45 #

  Se jeg er jo bare misundelig over at i kan hækle og vil gerne i gang med mit første hækle projekt, har overvejet suttekæder, etui til mobil eller en butterfly, men aner simpelthen ikke, hvor og hvordan jeg skal starte synes det er lidt svært at finde en god guide til, hvordan man lærer at hækle så gode råd tages imod med kys hånd

  • Janni 28. marts 2013 at 11:53 #

   Garnstudio.com har super gode videoer med masker og teknikker. Jeg vil næsten påstå at du kan lære at hækle ud fra det alene og så bare spørge til råds her i blogland eller nogen du kender når du skal i gang med opskrifterne… Mit første hækleprojekt var en suttesnor, og det var meget nemt at gå i gang med.
   God fornøjelse

 5. Majbrit 28. marts 2013 at 15:23 #

  Fremelske sammensyninger. Det vil jeg dælme godt lære hvordan man gør det ;) Jeg hader det.

  • Mette 1. april 2013 at 08:47 #

   Samme her! Jeg er dog bange for at en bog ikke er løsningen ;-)

 6. Lene Spliid 28. marts 2013 at 18:40 #

  Vibeke: jeg er mere eller mindre selvlært hækler og ift teknikker hjalp Sys Fredsen’s “Hækleskole” mig rigtig meget…

 7. Annette Clara 29. marts 2013 at 08:29 #

  Jeg er begyndt at sy sammmen efterhånden, som de forskellige stykker bliver færdige. Så virker det ikke så kedeligt. Er i gang med barnevognsophænget ( der er rigtig mange små stykker, som skal sys sammen)
  Elsker denne her blog – ser hver dag ( flere gange om dagen), om der er noget nyt.

  • Mette 1. april 2013 at 08:48 #

   Ret god ide – det må jeg vist udøve lidt mere :-) Og tak for de pæne ord. Det varmer helt vildt at høre :-D

 8. Maria Busk 29. marts 2013 at 20:55 #

  Bliver det til en dinosaurer?? Jeg er så måske en af de få der elsker at samle alle delene til det færdige projekt. Jeg synes det er så fantastisk at se alle delene blive til et samlet stykke, i stedet for at være en oval, kugle og cylindere.

  • Mette 1. april 2013 at 08:44 #

   Lige præcis :-) En lille hæklet dino. Du er heldig – at du er glad for sammensyninger. Jeg ville ØNSKE, at jeg havde det præcis på samme måde :-)

  • Mette 1. april 2013 at 08:49 #

   Hi hi… det har du ret i. Jeg elsker virkelig også det færdige projekt, men sammensyninger har jeg godt nok svært ved ;-)

 9. Elna Brosbøl 1. april 2013 at 21:37 #

  Jeg er helt enig, sammensyning bliver aldring min livret :-) Derfor lavede jeg det princip da jeg for 10 år siden begyndte at hækle, at jeg ikke måtte begynde på nyt projekt før det gamle var færdig, har næsten holdt det. Jeg er efterhånden også blevet god til at finde løsninger hvor jeg hækler ting sammen i stedet for at sy :-) Og tusind tak for en super blok den er bare inspirerende

  • Mette 3. april 2013 at 20:11 #

   Det lyder som en god plan – dét dér med at hækle i stedet for at sy :-) Og tusind tak for de pæne ord, det varmer helt vildt!

Skriv et svarWP Like Button Plugin by Free WordPress Templates