Kender du krea-magasinet Mollie Makes?

Mollie Makes 1

Mollie Makes 2

Mollie Makes 3

Mollie Makes 4

Mollie Makes 5

Mollie Makes 6

Hvis ikke du er stødt på det engelske krea-magasin “Mollie Makes” tidligere, så vil jeg mægtig gerne præsentere jer for hinanden. For jeg tror, at I vil få megen glæde af hinandens selskab :)

Mollie Makes” er med få ord et livsstils-magasin for kreative sjæle. Men få ord yder ikke mit ynglings krea-magasin retfærdighed. For det er et overflødighedshorn af alt hvad et DIY-bankende hjerte kan begære og hvad krea-kriblende fingre drømmer om at kaste sig over.

Magasinet runder gerne de 100 sider og er spækket med alt fra fede DIY-projekter, spændende artikler om inspirerende kreatricer, tips til skønne bøger, lækre links m.m. Som læser mærker man hurtigt, at redaktionen er vildt passioneret omkring alt, der har med håndarbejde at gøre. Som de selv skriver: “Handmade is more than just a hobby for us, it’s in everything we do”.

Og ligesom med modeblade så er damerne bag magasinet på evig jagt efter at opsnuse inspirerende ideer, spændende designere og nye trends i fornyelsen af det tussegamle håndværk, som vi er mange, der elsker så højt. Det er så forfriskende at fordybe sig i, synes jeg.

Men én ting er indholdet. En anden ting er layoutet. Jeg ved ikke, om du har set noget, som jeg ikke har? Men herhjemme har jeg endnu ikke oplevet et lignende magasin, hvor jeg får øjeblikkelig lyst til at bore en tegnestift i hver en side og smække opslaget op på Pinterest. “Mollie Makes” er lig med lækkert layout, flotte fotos, fede fonte og stilfulde setups. Ja, det er lige før man bliver overstimuleret …

Hermed ikke et ondt ord sagt om de danske håndarbejdsmagasiner. Men altså – kunne vi ikke godt bruge noget fornyelse? Noget der ligner alt det smukke, som Blogland jo næsten bobler over af. Hvad siger du? Skal vi sætte gang i en efterlysning? Jeg vil i hvert fald gerne være formand for den klub :)

Læs også om:

25 Responses to Kender du krea-magasinet Mollie Makes?

 1. maj 5. april 2013 at 15:57 #

  Det ser SÅ lækkert ud.
  Jeg har hørt om det før, men desværre aldrig haft det i hænderne.
  Det tror jeg da, der skal laves om på :-)!

  God weekend

  • Mette 6. april 2013 at 08:38 #

   Det kan på det varmeste anbefales :-) God weekend til dig også!

 2. Gitte 5. april 2013 at 16:04 #

  Ja, jeg kender Mollie Makes og elsker det blad – det er bare så lækkert! Jeg har lige købt “The Simple Tings” og “Simply Crochet” fra samme udgiver – der er så meget god inspiration at hente.

  Din klub vil jeg gerne være medlem af:-)

  Kh Gitte

  • Mette 6. april 2013 at 08:37 #

   Du er altid mere end velkommen, Gitte :-)

 3. Janni Fransgård 5. april 2013 at 16:36 #

  Uh det ser lækkert ud. Hvor kan man få fingre i det?
  Mvh. Janni

  • Gitte 5. april 2013 at 19:07 #

   Man kan købe bladet for 100 kr på Hovedbanegården, men det du kan få det meget billigere her: http://www.myfavouritemagazines.co.uk/stitch-craft/mollie-makes-magazine-subscription/

   Man kan både bestille abonnement, og man kan købe et enkelt nummer. Jeg har bestilt blade der to gange, og leveringstiden er ca. en uge.

   • Mette 6. april 2013 at 08:28 #

    FEDT, tusind tak, Gitte :-)

  • Mette 6. april 2013 at 08:37 #

   Hej Janni

   Se bl.a. Gittes kommentar i denne tråd. Jeg har tidligere købt det i Magasin/Illum – også har jeg en sød veninde, der sender det til mig fra London :-)

 4. Emilie 5. april 2013 at 16:46 #

  Ja, jeg kender så sandeligt godt Mollie Makes.
  Har købt det af flere omgange, men det er ved at være længe siden nu, og jeg har godt tænkt på, at det vist snart er på tide med endnu et eksemplar af bladet.
  Jeg er meget enig med dig i, at der bare ikke findes noget tilsvarende på markedet herhjemme, så ja, den efterlysning kunne vi godt sætte i gang. :-)
  God læselyst!

  • Mette 6. april 2013 at 08:36 #

   Jeg må igang med at brygge på noget og prikke folk på skuldrene, tror jeg :-)

 5. Charlotte 5. april 2013 at 17:08 #

  Hej! Jeg kan fuldstændig tilslutte mig dine tanker! Jeg har mange gange tænkt og ønsket et dansk magasin “på en helt anden måde” end de håndarbejdsmagasiner, vi har i Danmark! På Alt om Håndarbejdes messen i Rødovrehallen i februar talte jeg med en ansat fra magasinerne, og jeg foreslog et decideret hæklemagasin som fx alle de udenlandske “crochet”-magasiner, men han vidste ikke lige noget! Jeg har stadig kontakt til ham, og jeg vil gerne være med til evt. “at starte noget op” eller lignende! Måske kan vi finde ud af det nogle stykker? Og så….ville jeg spørge: Abbonnerer du på Mollie makes eller hvor kan man købe det? For jeg har aldrig kunnet finde det her i Dk! Håber det er okay, at jeg skriver en så lang kommentar! Kh Charlotte

  • Mette 6. april 2013 at 08:36 #

   JAAAH – selvføgelige er det OK, at du skriver en lang kommentar :-) Jeg elsker, når folk skriver lange og spændende kommentarer – og det var din! For det lyder da vildt spændende med din kontakt til magasin-manden. Og JA, jeg er altid klar på at være med til at starte noget op. Jeg har selv gået og brygget på et tanker om det samme…

   Jeg har tidligere købt mit i Magasin/Illum – også er jeg så heldig at have en veninde, der bor i London og som sender det til mig :-)

   Kh, Mette

 6. Anne-Mette 5. april 2013 at 17:53 #

  Jeg kendte ikke bladet men synes det lyder liiige som noget det kunne være fedt at få finge i. Sådan en fredag eftermiddag, et stille hjørne i sofaen og en go’ kop te…. Og jo – der mangler virkelig noget lignende på dansk grund :-)

  Ha en rigtig go weekend Mette – håber en del ér pakket ud nu så du kan få lidt garn i hænderne :-)

  • Mette 6. april 2013 at 08:32 #

   Præcis – vi mangler vi virkelig et Mollie Makes i DK :-)

   Og TAK :-) Vi har fået pakket de største ting ud. Nu gælder det lampeophængning, billeder, fixe ledninger etc. Puha, det er godt nok omfattende med sådan en flyttetur. Men vo er vildt glade for vores nye lejlighed – så alt er godt :-)

   Også rigtig god weekend til dig, Anne-Mette

 7. Maiken 5. april 2013 at 20:45 #

  Jeg har aldrig haft magasinet i hånden, men jeg kunne bestemt godt tænke mig at bladre i det. :)

  • Mette 6. april 2013 at 08:26 #

   Det kan bestemt anbefales :-)

 8. Pernille (I 7. Himmel) 5. april 2013 at 21:08 #

  Ja, jeg læser også bladet. Købte det så sent som i søndags. Det er super lækkert. Meget anderledes end de danske håndarbejdsblade.. men minder tilgengæld RIGTIG meget om det man kan læse på blogs.. og så er det alligvel dyrt til 100 kr. Men ja, jeg knuselsker også bladet!

  • Mette 6. april 2013 at 08:25 #

   Præcis – det er summen af de lækreste blogs blandet med de lækreste krea-projekter – og desværre lidt dyrt :-(

 9. http://mymommyscorner.blogspot.dk/ 6. april 2013 at 07:47 #

  Det MÅ vi bare have fat i. Hvor ser det VILDT lækkert ud. Går straks på jagt og findes det ikke i byen, må det bestilles på nettet snarrest.

  • Mette 6. april 2013 at 08:25 #

   Det er mega lækkert! Jeg ved, at Garniture på Smallegade har solgt magasinet. Jeg har også set det i Magasin/Illum i deres store magasinafdelinger. Men ja, det er lidt dyrt herhjemme :-(

 10. Anna 6. april 2013 at 16:45 #

  Man kan også købe magasinet i bladkiosken på iPhone/iPad til 45,-

  • Mette 7. april 2013 at 07:14 #

   TAK Anna, det vidste jeg ikke – det er jo super fedt :-)

 11. Kathrine Iversen 8. april 2013 at 09:26 #

  Hej Mette

  Jeg er grafisk designer – og sidder til daglig med layout af forskellige magasiner. Jeg vil være meget interesseret i at hjælpe til, med opstart af et nyt krea magasin. Jeg synes selv der mangler noget andet og anderledes på markedet herhjemme.

  Du kan se mere på min blog (selvom den desværre ikke er helt opdateret). Du er også velkommen til, at kontakte mig.

  Jeg håber jeg hører fra dig!

  Mange hilsner Kathrine

  • Mette 8. april 2013 at 21:15 #

   FEDT, tusind tak Katrine – det er godt med kreative kræfter :-) Hvad laver du som grafisk designer? Uh, jeg bliver altid helt grøn af misundelse, når jeg hører folk er grafisk designere. Det må være det skønneste job! Kh, M

 12. Eva 11. juni 2014 at 22:55 #

  Man kan også abonnere på det fra myfavouritemagazines – kan ikke huske om det er .com eller co.uk, så er det heller ikke så dyrt. Jeg har været med siden jeg så det på iTunes tilbage i 2012 :-)

Skriv et svarWP Like Button Plugin by Free WordPress Templates