Jeg skal lære at vare min mund

Synderen

Ha ha ha... hvorfor var jeg dog også så dumdristig og sige højt, at det da ikke kan gå helt galt, når man strikker babyvesten?! For JO – det kan det altså godt! Især når man griber et sæt strikkepinde, der er en hel størrelse mindre end hvad der passer til garnet. Flot, Mette!

Ergo – det blev en hårdt opstrikket og bombastisk lille babyvest, hvor maskerne nærmest kæmpede om en plads. Jeg opdagede det hurtigt, men strikkede alligevel videre, mens jeg havde en lang indre dialog med mig selv:

Mette: “Hmmm… jeg tror ikke, det bliver godt. Maskerne er jo helt mast sammen
Mette: “Skidt pyt, det bliver da fint!
Mette: “Tror du? Er du sikker? Garnet er jo helt krampagtigt
Mette: “Visse vasse! Du skal bare strikke lidt videre – så vil du se, hvor fint det bliver

Og det gjorde jeg så. Strikkede videre. Videre. Og videre. Lige indtil jeg kun manglede den nederste kant på bagsiden. Og først dér tog jeg den trælse beslutning og pillede det HELE op! For det blev ikke pænt. Og hvad kan man så lære af det? At man skal vare sin mund? Eller kun lytte til sin ene hjernehalvdel?

Rigtig god og sommerlig pinse til alle! Har I noget på pindene? Og i så fald på den rette størrelse? ;-)

Læs også om:

12 Responses to Jeg skal lære at vare min mund

 1. anne andersen 18. maj 2013 at 09:53 #

  Hvor jeg kender det, det er tit den måde jeg har lavet `strikkeprøve`på.
  Go pinse, det er rigtig godt at man kan strikke udenfor i dette skønne vejr.
  VH Anne

  • Mette 18. maj 2013 at 10:06 #

   Det er så skønt! Jeg har aldrig forstået dem, der synes at garnsyslerier kun hører vinteren til. Elsker sommerstrikkerier :-)

 2. Majbrit 18. maj 2013 at 10:02 #

  Ha ha, kender godt den slags samtaler, og hvornår lærer man at lytte til den gode halvdel HVER gang ??? ;)

  • Mette 18. maj 2013 at 10:06 #

   Du har helt ret! Bingo – det er jo lige præcis, hvad den hedder: Min BEDRE halvdel, ha ha ha…

 3. Anne-Pia Hansen 18. maj 2013 at 11:03 #

  Hej Mette

  Jeg holder utrolig meget af at læse dine indlæg, de er levende og ja de får mig også ind imellem til at smile.

  Da jeg læste dette indlæg må jeg indrømme at jeg lå flad af grin, for hold op hvor jeg dog bare kender det du beskriver.

  I øjeblikket strikker jeg på en kort ærmet tunika som jeg har lavet den samme model af før bare i anden farve, og den har jeg virkelig også haft problemer med. Dels fordi da jeg gik igang med den første ikke lige fik læst i opskriften at den skulle strikkes på pinde nr. 7 – men havde fokus på at der skulle bruges hæklenål nr. 3 så jeg strikket den på pinde 3, og så tror jeg godt du kan gætte hvordan den kom til at se ud, den passede under ingen omstændigheder. Ind imellem havde jeg også en indre snak med mig selv om, er det nu rigtigt det her, ser det nu ikke forkert ud osv. Hvor efter jeg pillet det hele op og fik startet forfra på pinde 7, men men det var ikke pænt det var meget store masker og blev næste net agtigt, hmm hvad gør en klog nu som ikke er strikke ekspert, jeg ville bare strikke den tunika – jeg besluttede mig for at forsøge igen men med at øge antallet af masker samt at strikke på pinde og rundpind 4 i stedet og se det blev meget bedre.

  Må indrømme at jeg er ret stolt af den, for det er meget lang tid siden jeg har strikket så det nærmest som at skulle starte helt forfra. Men nu fik jeg den strikket og er nu igang med samme model blot i en anden farve.

  Men hold op hvor er sådanne små kikser lærerige.

  Rigtig god pinse ;-)

  Med venlig hilsen
  Anne-Pia Hansen

  • Mette 18. maj 2013 at 11:11 #

   Tusind TAK fordi du havde lyst til at dele den historie, Anne-Pia :-) Det er så rart at høre, når vi er flere i samme strikke-båd! Og hold nu op, sikke en omgang, du har været igennem. Respekt for at du fik den strikket færdig. Jeg tror, at der var mange, der havde kastet pindene i ringen, så at sige… Ha’ en skøn pinse! Kh M

 4. Janni 18. maj 2013 at 11:50 #

  Uha, det kender jeg godt! Jeg havde et projekt med en buksedragt str. 3/4 år på pind 2,5 som det tog mig et par år at blive færdig med… Da den så var færdig, var den meget lang og meget smal… og så var det først da jeg opdagede din blog, at en prås eller to gik op for mig…
  Jeg må nemlig indrømme, at én ting er at kunne strikke ret, vrang, omslag, indtag og udtag – noget helt andet er teknik! Især dine indslag med Strikkeopdragelse har været utrolig nyttige for mig! Pyh, hvor lærer jeg meget af dig! Og noget af det vigtigste er det med strikkeprøverne – som jeg nu har lært, at det er bedre at lave 5-7 af end ikke at ane hvordan ens strikkefasthed er :-)
  Det er som om mine ting er blevet pænere…

  Lige nu er jeg i gang med en barnebluse http://www.hendesverden.dk/handarbejde/strik/barnebluse/
  Som jeg egentlig skulle have lavet på en anden opskrift i en anden størrelse, og jeg har lavet mindst fem strikkeprøver, inden jeg blev enig med min “bedre halvdel” om dette projekt, som går ganske godt :-)

  • Mette 19. maj 2013 at 12:10 #

   Åh, sikke en tur, du har været igennem med den buksedragt :-/ Og tro mig, der faldt virkelig også mange tiører, da jeg også fandt ud af, hvor vigtig strikkefasthed er (selv om det er svært at styrer sig og ikke bare kaste sig ud i projekterne øjeblikkeligt!)

   Nuij, den ser fin ud, den bluse :-) Og sejt, at du er blevet enig med den “bedre halvdel”. Ha ha… jeg tror sq, vi har et nyt begreb nu :-)

   Rigtig god strikkelyst og god pinse, Janni!

 5. Anne-Mette 18. maj 2013 at 14:17 #

  Jeg strikker jo faktisk ikke. nærmest ikke…som i Yderst sjældent. men derfor kender jeg alligevel dialogerne ret godt. Og tænk om man kunne lære at lytte til dén halvdel som har RET istedet for den som måske taler højest :-) :-) Ha’ en skøn pinse Mette – og tak for endnu et godt grin!

  • Mette 19. maj 2013 at 12:07 #

   Ha ha… ja, hvordan i al verden finder man ud af, hvilken stemme, der har ret i god tid? ;-) God pinse lige tilbage, Anne-Mette

 6. Lillemus 18. maj 2013 at 15:54 #

  Hihi, det lyder så fjollet, når du sådan beskriver, hvordan samtalen i hovedet kører – men du har bare HELT ret! Vi bliver jo nok ikke klogere. Det må være fordi vi er så ivrige efter at få godt gang i projektet i stedet :)

  God pinse!

  • Mette 19. maj 2013 at 12:06 #

   Præcis, at være ivrig er vist ikke altid en god ting – selv om man selvfølgelig får sat skub i mange projekter på den måde ;-)

Skriv et svarWP Like Button Plugin by Free WordPress Templates