Farmorfabrikkens Strikkeklub: Sådan fungerer Danmarks første online Strikkeklub

Babycardigan opskrift

Allerede første dag, hvor jeg slog dørerne op for Farmorfabrikkens Online Strikkeklub tilbage i december, har opbakningen været helt overvældende!

Jeg er så taknemmelig og begejstret over, at I er så mange, der har lyst til at strikke og hækle forskelllige opskrifter sammen med mig og dele jeres erfaringer, tips og tricks undervejs her på bloggen, mens jeg gennemgår de forskellige dele trin-for-trin. Tusind, tusind TAK!

For hvis jeg skal være helt ærlig, så troede jeg, at vi kun ville blive en lille-bitte-lille gruppe. Nuij, hvor har jeg taget fejl. Men for én gangs skyld er det virkelig SKØNT at have taget så grueligt fejl ;-)

MEN – når man laver en bommert, så må man jo også rette op tingene for at blive endnu bedre. Jeg har derfor modelleret mit oprindelige koncept for Strikkeklubben lidt om, således at endnu flere kan få glæde af fordelen ved at være med. For at gøre det endnu tydligere, hvad Farmorfabrikkens Online Strikkeklub er og hvordan den fungerer har jeg lavet nedenstående FAQ – dvs. en liste hvor jeg svarer på de 10 hyppigst stillede spørgsmål her på bloggen:

 

FAQ – sådan fungerer Farmorfabrikkens Online Strikkeklub

 

1. Jeg vil gerne være med i Farmorfabrikkens Online Strikkeklub. Hvad skal jeg gøre?

Du skal blot følge med her på bloggen, hvor jeg et par gange om året lægger en gratis opskrift ud, som vi strikker og hækler i fællesskab .

 

2. Kan jeg få de opskrifter, som allerede er lavet i Farmorfabrikkens Online Strikkeklub?

Ja! Alle opskrifter ligger her på bloggen. Du finder dem under fanebladet ”DIY/Opskrifter”, hvor du også finder flere andre opskrifter.

 

3. Skal jeg lave de opskrifter, som bliver sendt ud, for at kunne være med i Farmorfabrikkens Online Strikkeklubb?

Nej. Det er helt op til dig, om du vil strikke opskrifterne med det samme. Om du vil vente på, at jeg og Strikkeklubben har strikket/hæklet os gennem dem og blogget udførligt om processen via en trin-for-trin-vejledning. Eller om du blot vil gemme opskriften til senere. Fordelen ved at være i Strikkeklubben er blot, at du får en masse hjælp til opskriften sammen alle de tips og tricks, som folk byder ind med undervejs. 

 

4. Hvilke opskrifter kan jeg se frem til?

Lidt af det hele – alt fra opskrifter til de små, til dig selv og til din bolig. Og der vil både være strikke- og hækleopskrifter.

 

5. Koster det noget at være medlem af Farmorfabrikkens Online Strikkeklub?

Nix. Strikkeklubben er gratis, uforpligtende og kun for sjov. Jeg tjener ingen penge på Strikkeklubben og alle ord, holdninger og meninger om produkter er mine egne.

 

6. Hvilket niveau skal man være på for at kunne lave opskrifterne?

Du kan være alt fra begynder/lettere øvet til rigtig hardcore. Alle kan i princippet være med, men det vil være en fordel, hvis du har styr på grundmaskerne. Kan du strikke ret og vrang samt slå op og lukke af? Og kan du hækle fastmasker og kædemasker samt slå luftmasker op og lukke af? Det er sådan cirka hvad du skal kunne for at være med. Nogle opskrifter vil dog være en større udfordring end andre. Men jeg gennemgår udførligt opskrifterne trin-for-trin på bloggen, så du kan orientere dig i dem og se, om du synes, det ser for svært ud? Eller måske er du frisk på at kaste dig ud i det og måske blive overrasket over, at du kunne mere end du gik og bildte dig selv ind?

 

7. Hvordan fungerer Farmorfabrikkens Online Strikkeklub rent praktisk?

Et par gange om året lægger jeg en opskrift ud på bloggen. Her finder du:

1.) Opskriften

2.) Information om hvad du skal bruge af materiale samt links til, hvor du kan købe det, hvis din lokale garnforhandler ikke har det, du skal bruge.

3.) Tips og tricks om diverse ting og sager eller små sjove informationer, som gør dig klogere på garnets verden.

Når opskriften er sendt ud venter jeg en uges tid, før jeg går i gang, således at alle, der har lyst til at lave projektet samtidig med mig kan nå at købe materialer, hvis det er nødvendigt. Derefter blogger jeg om processen på Farmorfabrikken.dk. Det vil sige at jeg skriver om, hvordan jeg strikker/hækler mig gennem opskriften trin-for-trin, hvor jeg både lægger billeder + video ud samt går i dybden med teknikker, der måske kan kræve yderligere forklaring.

 

8. Kan jeg skrive om mine erfaringer med opskriften nogen steder?

Ja! Du kan kommentere de forskellige trin i opskriften på bloggen i takt med at jeg skriver om dem. Farmorfabrikkens Online Strikkeklub er nemlig netop stiftet ud fra ideen om, at vi alle kan dele vores viden med hinanden. Det er altid fedt at høre om andres tips og tricks og på den måde lære en masse nyt.

 

9. Når jeg er færdig med en opskrift, er der så et sted, hvor jeg kan uploade og vise mit færdige resultat?

Ja. Du kan vise billeder af dit færdige resultat via Instagram med hashtag #farmorfabrikkensstrikkeklub.

 

10. Må jeg kopiere opskriften og give den videre til min veninde?

Alle opskrifterne er til frit brug, men må ikke bruges i kommercielle sammenhænge. Farmorfabrikken ejer rettighederne på opskrifterne, hvilket skal overholdes i overensstemmelse med Copyright-loven.

PS. Bor du i eller tæt på København, så vil du måske synes, det kunne være sjovt at deltage i Farmorfabrikkens Strikke- & Hækleklub, hvor vi mødes ca. 1 gang om måneden i garnbutikken Uldstedets hyggelige lokale, der ligger lige ved Nørreport. Læs mere HER.

Læs også om:

16 Responses to Farmorfabrikkens Strikkeklub: Sådan fungerer Danmarks første online Strikkeklub

 1. Cecilie 21. maj 2013 at 16:02 #

  Hej,
  Jeg synes ideen med en online strikke-/hækle-klub er smadder god. Meeen jeg kan ikke strikke, så jeg vil høre om du har planer om at udvide med hækleopskrifter på et tidspunkt?
  Vh Cecilie

  • Mette 22. maj 2013 at 08:29 #

   Jeps – det bliver en blanding af hækle- og strikkeopskrifter :) Kh, Mette

 2. Annette Neergaard 24. april 2014 at 19:16 #

  Hej Mette,
  Det er mig med ægtivist frøen ;-)
  Tak for valget, det har været super sjovt at lave alle ægtivisterne.
  Jeg vil meget gerne være med i din strikkeklub som hækler, hvis det er muligt ?
  Det har været sjovt at se finalisterne, som du sikkert allerede ved, var jeg heldig at have 9 med ud af de 10 ;-) frøen var ikke mit første valgt, jeg var selv forelsket i koen, og guldægtivisten var lige ved ikke at komme med. Men det jo det som er sjovt ved at lade sig inspirerere af andre.
  Glæder mig til at hilse på dig i strikkeklubben :-)
  Mange hilsner,
  Annette Neergaard

  • Mette 27. april 2014 at 10:45 #

   Ej, hvor sjovt. Og nej, jeg vidste ikke, at du stod bag de 9. WOW! Det er sq sejt. Det var nogle super fine, sjove, kreative og vidt forskellige ægtivister, du havde lavet. Ret imponerende. Og stort velfortjent tillykke :)

 3. Nadia 30. april 2014 at 12:07 #

  Hvordan melder jeg mig ind i strikkeklubben? Vil gerne deltage i strikkeaften hos Uldstedet :)

  • Mette 6. maj 2014 at 14:00 #

   Hej Nadia – du er altid velkommen. Der er ingen medlemstilmelding. Du køber blot en plads via Uldstedets hjemmeside, hvor der bliver slået nye arrangementer/strikkecafeer op :) Og den online strikkeklub kører løbende her på bloggen.

 4. Vibeke 23. juni 2014 at 22:25 #

  Hej Mette
  Hvor er det et superfedt initiativ med strikkeklubben, og hvis det stadig er muligt, vil jeg meget gerne være med i den eksklusive klub;-) Hvad skal jeg helt præcis gøre for at blive medlem – forhåbentlig er der ikke optagelsesprøver, for så dumper jeg garanteret med et brag…

 5. michelle hansen 1. august 2014 at 01:02 #

  jeg vil gerne lære at hækle

 6. farmor2be 22. oktober 2014 at 13:05 #

  Hejsa.
  Jeg vil også gerne være med hvis det kan lade sig gøre :-)
  Mvh Marianne

 7. Janni 23. oktober 2014 at 11:04 #

  Hej er der en strikke i Herning

 8. anne-sol 9. februar 2015 at 11:54 #

  Ønsker å bli med

 9. kirsten nielsen 5. august 2015 at 22:35 #

  vil gerne meldes ind i strikke/hækleklubben, er det her mang gør det, kan ikke finde andre indgangsporte

 10. Tina 7. december 2015 at 16:47 #

  HASTER!!!!

  Hej Mette

  Håber du kan hjælpe mig.

  Jeg vil gerne hækle en nem julekjole til mit barnebarn på 1 mdr. men alle opskrifter begynder som regel fra 3 mdr. ?

  Kærlig hilsen

  Tina Tved

 11. Hanne Hansen 23. maj 2016 at 18:28 #

  Glæder mig til at blive medlem her

  God dag
  Hanne

 12. Mia 25. maj 2016 at 18:36 #

  Er der stadig strikkeklub?

 13. Leif 10. oktober 2016 at 17:05 #

  Vil gerne værre medlem hvis det er gratis ?

Skriv et svarWP Like Button Plugin by Free WordPress Templates