Hæklet køkkenhave til ungerne

Hæklebog med frugt og grønt

Da jeg var lille, oplevede jeg timerne i min mormors store køkkenhave som små eventyr. Mens hun lå dér med numsen i vejret og lugede ukrudt, fik jeg nemlig lov at være grønsagernes Indiana Jones, som opdagede nye spændende spirer og udforskede sæsonens spiselige skatte.

Andre gange var jeg bærenes Sherlock Holmes, for nogen måtte jo forsøge at finde ud af, hvem der nu havde været på rov i jordbærrækken. Igen?! I dag er jeg stadig imponeret over, hvor dygtig min mormor har været til at spille både forundret og uvidende. For jeg er ikke i tvivl om, at de mange røde pletter ned ad min lille, runde og struttende barnemave har været temmelig afslørende …

Mine Morten Korch-agtige minder om, hvor magisk en køkkenhave kan være, gjorde, at jeg blev helt nostalgisk, da jeg så Maja Hansens nye hæklebog “Hæklet frugt og grønt. For jeg husker tydeligt, hvor hyggeligt det var at lege i køkkenhaven og være med til at hente de ting, som vi skulle have til aftensmad. Og nu har Maja Hansen gjort det muligt, at alle børn kan få lov til at lege den leg hver dag året rundt – ligegyldigt om de bor i altanløse lejligheder eller på store industrielle bondegårde.

Hæklet frugt og grønt

Maja Hansen er allerede et velkendt og populært navn i de danske hæklekredse på grund af hendes skønne, kreative bøger om hæklede dyr og legetøj. Jeg er selv en stor fan og har efterhånden hæklet mig gennem en hel del af hendes fine opskrifter. Så jeg glæder mig til at tage hul på endnu en bog OG til at hækle minderne frem om mormor og køkkenhaven …

Ps. På Klematis’ hjemmeside kan du finde et uddrag fra bogen med hækleopskrifter på bl.a. citrusfrugter og på Maja Hansens blog Håndarbejdsom, kan du finde spandevis af inspiration til diverse hæklede ting og sager.

Læs også om:

2 Responses to Hæklet køkkenhave til ungerne

  1. Marina / cand.mor 8. juni 2013 at 09:09 #

    Er helt vild med vandmelonen, citrusfrugterne, porren og og og :) Har sat fasteren på arbejde op til sønnens fødselsdag – ved ikke hvad det er med mig og afkodning af hækleopskrifter…

    • Mette 8. juni 2013 at 16:42 #

      Årh, sikke en fin gave og skønt med en hæklende faster :-) Ja, hækling er lidt tricky i starten, men når først du har knækket koden, så er hækling helt fantastisk. Dejligt simpelt (jeg ved det lyder mystisk) og med masser af fede muligheder. Du må op på hæklehesten, Marina ;-)

Skriv et svarWP Like Button Plugin by Free WordPress Templates