Broderet nålepude

Mollie Makes

Mollie Makes broderi

Nålepude

Nålepude

Beeeeeeeep … Det er lyden af min farmor’ske hjerneaktivitet, som den har set ud i de sidste 2 måneder. Der har ikke været de store udsving. Med andre ord har mine hænder ikke ligefrem været på overarbejde denne sommer. Og det bærer bloggen tydeligt præg af.

Til gengæld har jeg flettet så meget fingre med min spritnye ægtemand, at mine poter næsten er groet fast i hans. Det har været vidunderligt. Jeg er bestemt ikke færdig med den slags. Men hvor har jeg dog savnet at sætte strikkepindene i galop, kaste hæklenålen ud på nye eventyr og miste al tidsfornemmelse her på fabrikken.

Derfor kastede jeg mig decideret glubsk over det nye nummer af mit über-yndlings krea-magasin Mollie Makes, som min søde veninde havde med fra London. Jeg flåede indpakningen af, som et julestresset barn, og kastede mig tankeløst ud i det lille vedlagte DIY-broderi-kit: en lille korsstingsbroderet rose.

Mange måneders undertrykt trang til kreative sysler strømmede ud. Det har uden tvivl ikke været et kønt syn. Jeg broderede i et rasende tempo, jeg var nådesløs til nålen blev bøjet. Og forsatte. Med en bøjet nål. Og da sidste korssting var sat, rev jeg et stykke restestof ud af skabet og riede det fast på bagsiden af det lille broderi. Stadig tankeløst. For jeg tænkte mig vitterligt ikke om! Doh!

Min plan var, at jeg ville lave en lille nålepude – jeg glemte blot at vende broderiet og stoffet ret mod ret, da riede dem sammen … Og hvad får man så? En meget, meget grim kant. Og hvad gør man så? Man tænker sig om! Det var altså ikke en del af planen at sy en kant med tykt bomuldsgarn, men det sjove er, at jeg synes faktisk, at det er en ret fin detalje.

Jeg kan godt li’, når historier har en happy end :) Og jeg kan rigtig godt li’ at være tilbage på Farmorfabrikken!

Læs også om:

15 Responses to Broderet nålepude

 1. Astrid 19. august 2013 at 20:44 #

  Hvor er den fin! Og heldigt, at det endte godt på trods af din krea-uvante hjerne! ;-)

  • Mette 20. august 2013 at 20:41 #

   Pheeeew – ja! Og nu drømmer jeg om at gøre dig kunsten efter og strikke den dér trøje, du har på pindene. Den er så mega fin!

 2. Maiken 19. august 2013 at 21:25 #

  Hahaha, jeg griner over både beskrivelsen af poterne, der næsten er groet fast, og krea-processen.

  Og så lige et stort tillykke med ægteskab og hurra for kærligheden.

  • Mette 20. august 2013 at 20:40 #

   Tusind tak, Maiken – og ja, de poter dér, er lidt til besvær, hi hi ;-)

 3. Maria Busk 19. august 2013 at 22:02 #

  Juhuu!! Dejligt du er tilbage. Jeg har jo næsten abstinenser!! ;-)

  • Mette 20. august 2013 at 20:38 #

   Ha haha … Tak, Maria :-) Det er sørme også dejligt at være tilbage!

 4. Britta A 20. august 2013 at 07:20 #

  Ja, rart at du er tilbage, Mette. Eksemplet med nålepuden, kender jeg selv… Man smider lige hjernen væk og kører afsted på begejstringens bølge :-)
  Men resultatet blev rigtig fint, synes jeg!

  • Mette 20. august 2013 at 20:38 #

   Ja, det er lidt sjovt, som hjerne og begejstringen kæmper om pladsen, ik’? ;-) Kh, M

 5. Mette 20. august 2013 at 07:44 #

  Hej Mette
  Dejligt du er på igen ;)
  Hvis du nu ikke er klar over det, kan Molly Makes erhverves i Seven eleven på Hovedbanegården i København
  Skønt blad

  • Mette 20. august 2013 at 20:37 #

   Tak, Mette :-) Og jeps, jeg ved, at man også kan få det i Magasins magasinafdeling i kælderen. Det er så dyrt herhjemme :-( Men ja, det er virkelig det bedste krea-magasin på gaden! Kh, M

 6. Hanne 20. august 2013 at 10:25 #

  Du er simpelthen så skøn….hvor er jeg glad for at have fundet din blog. Det skete lige som du tog af sted til USA. Det betød jo at der ikke kom nyt fra dig i en pæn tid, men så gik jeg på opdagelse i dine tidligere indlæg. I dag vil jeg lave dine garnbolde. Har tænkt om de måske skal bruges som “lampeskærm” med en pære gemt mellem en flok farvestrålende garnbolde.

  Sød lille nålepude. Jeg er vild din løsning af den lille tanketorsk ;-)

  Kærlig hilsen fra en anden farmor – nemlig Sophias farmor
  Hanne

  • Mette 20. august 2013 at 20:34 #

   Årh, tusind tak, Hanne aka Sophias farmor :) Og sikke en skøn ide med lampe-garnbolde-skærme! Jeg har set, at de har lavet nogle inde i Uldstedet i Kbh K. De ser SÅ hyggeligt ud! Kh, Mette

 7. Christel 21. august 2013 at 12:09 #

  Det er vel nok en fin lille nålepude! Smukt mønster :)
  Jeg gjorde præcis det samme med et bogmærke engang og endte med også at ri en bomuldssnor omkring kanten – det blev også vældig fint.
  Håber du har lyst til at kigge forbi min blog :) I øvrigt er jeg netop begyndt at følge dig på Instagram – som nr. 500 :D

  • Mette 21. august 2013 at 13:37 #

   Sikke en skøn blog, du har, Christel – og mega fede smykker :-) Er du vimmer, nummer 500? Uij, det vidste jeg faktisk ikke – jeg må straks ind og finde på dig IG :-)

   • Christel 4. september 2013 at 13:28 #

    Hov, undskyld at jeg først svarer nu – emailen om opfølgende svar var havnet i min spam.
    Mange tak for dine komplimenter :) Og for at følge mig på IG!

Skriv et svarWP Like Button Plugin by Free WordPress Templates