Yndlings opskrift på cheesecake med puré af mango på toppen

Cheesecake opskrift

Cheesecake med mango

Opskrift på Cheesecake

Cheesecakeopskrift

For et par år siden blev jeg forelsket i … Cheesecake! Men inden jeg fik min første bid, vidste jeg ikke – jeg troede ikke – at jeg kunne lide cheesecake. Come on, ostekage?! Jeg skal ærligt indrømme, at jeg har en uhelbredelig begejstring for ost, men jeg har aldrig syntes, at ost forklædt som en kage har lydt særligt lækkert.

Ost skal på ristet rugbrød. Bum!

Men så skete der dét, at jeg havde en veninde, som en gang tvang mig til at smage et stykke af hendes hjemmelavede cheesecake. Og jeg ville ønske, at jeg havde aldrig havde overgivet mig. For nu ved jeg, hvor fantastisk cheesecake smager. Nommenom!

Siden har jeg haft travlt med at indhente det forsømte. Og her i weekenden gik jeg skridtet videre og lavede min egen cheesecake. Åh gud, jeg er ude på en seriøs glidebane nu … Nomme-nomme-nommenom!!!

Heldigvis kræver en cheesecake lidt ekstra kærlighed under forberedelsen – så det er trods alt stadig hurtigere at smøre en ostemad, som er knap så udfordrende for sidebenene, end det er at smække en kage sammen. Men den kræver dog heller ikke mere end at alle, der blot har en springform i køkkenskabet, kan lave en vellykket ostekage.

mit arbejde har vi en gang for år tilbage udgivet den fantastiske bog Dessertkøkkenet, som er lavet af den berømte kokkeskole Le Cordon Bleu. Og det er her jeg fundet den ligeledes fantastiske opskrift på cheesecake, som jeg har fået lov til at give videre til jer.

Bon appetit!

Opskrift på Cheesecake (6 personer)

Ingredienser:
250 g Digestive kiks
125 g smør
160 sukker
1 1/4 dl vand
6 blade husblas
6 æggeblommer (pasteuriserede)
reven skal og saft af 1 citron
500 g flødeost naturel
3 dl piskefløde

Kiksebund:
Tilbered en sprød kagebund ved at knuse kiksene og røre dem med smeltet smør. Pres kiksemassen i en smurt springform og sæt det koldt

Ostefyld:
Kog sukker og vand i en gryde til en dråbe af sukkerlagen kan formes til en blød kugle (det sker når sukkerlagen er ca. 116 grader). Pas på ikke at kog sukkerlagen for længe, så bliver den stiv og hård og karamel-agtig.

Pisk æggeblommerne sammen og pisk den varme sukkerlage i lidt ad gangen. Hellere for lidt end for meget, da sukkerlagen ellers kan stivne. Pisk til blandingen er lys og luftig. Forsæt med at piske blandingen til den er svalet af.

Læg husblasen i koldt vand 5 minutter. Smelt den over svag varme i lidt vand. Pisk flødeost, citronsaft og -skal sammen og rør den smeltede husblas i lidt ad gangen. Rør det i ægge-sukkerblandingen. Pisk fløden til skum og vend det i til sidst.

Kom fyldet på kagebunden i springformen. Glat overfladen med en bredbladet kniv og sæt desserten koldt nogle timer. Pyntes med friske bær eller frugtpuré. Til denne kage jeg brugt mango.

Mango-puré:
1 blad husblas
1 moden mango
1 spsk. flormelis
1 spsk. limesaft

Læs husblas i koldt vand 5 minutter.
Skær mangokødet i tern og blend det glat sammen med flormelis og limesaft.
Varm halvdelen af mangopuréen op og smelt husblassen blandingen under omrøring. Tilsæt resten af puréen.
Hæld mangopuréen over kagen og fordel det let med en bred kniv, dejskraber eller lignende.

Sæt kagen koldt i minimum 3-4 timer, evt. gerne natten over.

Læs også om:

16 Responses to Yndlings opskrift på cheesecake med puré af mango på toppen

 1. Tine Lildballe 27. august 2013 at 21:41 #

  Puh jeg synes det lyder meget besværligt med sukkerlage, husblas osv. Jeg ELSKER også cheesecake og laver en jeg synes er noget nemmere, hvor det hele skal et smut i ovnen. Den bliver toppet med en pure af blandede bær og smager simpelthen himmelsk!

  • Mette 27. august 2013 at 22:09 #

   Måms, det lyder også lækkert – og ret smart :)

 2. Prinsesse Suh 27. august 2013 at 22:11 #

  Hold nu op, hvor er den dog smuk. Den skal vist snart prøves af… Måske med en passionsgele i stedet for mango…

  • Mette 27. august 2013 at 22:14 #

   Nommenom – jeg eeeelsker passion :-)

 3. Pernille Hornung Bahn 28. august 2013 at 09:11 #

  Sikke en smuk kage! Wauv, siger jeg bare:-)
  Jeg elsker cheesecake og mango, men har aldrig smagt det sammen før. Det må være et hit. Den skal jeg helt sikker snart prøve!

  • Mette 28. august 2013 at 10:57 #

   Det er i allerhøjeste grad et hit ;-) God fornøjelse

   • uffe pedersen 1. oktober 2014 at 14:40 #

    Der kan også kommes lidt koriander i Mango-puré det er mums.

 4. Julie 28. august 2013 at 17:27 #

  Den er smuk og indbydende – 250 kiks er dog en del

  • Mette 28. august 2013 at 21:44 #

   HA HA HA… det er fame’ sjovt ;-) Flot tastefejl! Det kunne ha’ været en interessant kage. Tak fordi du gjorde mig opmærksom på det, Julie

 5. A + K = ♥ 29. august 2013 at 09:25 #

  Åh, cheesecake – det er et hit i alle afskygninger. Ser godt ud (:

  – Anne

  • Mette 29. august 2013 at 09:29 #

   Præcis, har du været i “Cheesecake Factory” i USA? Nommenom! Det var vildt – jeg tror, der var 50 forskellige cheesecakes på menuen :)

 6. Anna 29. august 2013 at 20:57 #

  Hmm… Skal vi strikke den? :)

  • Mette 30. august 2013 at 09:27 #

   hi hi hi… Ja, hvorfor ikke? Folk hækler jo hotdogs, vandmeloner og cupcakes i disse dage. Så mon ikke vi kan strikke en cheesecake ;-)

 7. Elisabeth 16. oktober 2013 at 10:43 #

  Hej.
  Tror du man kan pynte den med flødeskum oven på pureen, uden at det opløser hinanden og smelter ud?

  • Mette 19. oktober 2013 at 10:28 #

   Hmmm… godt spørgsmål ;-) Det lyder dog lækkert.

 8. Conni 24. juli 2017 at 22:55 #

  Super lækker. Min 16 årlige datter lavede den. Hun blandede oreo cremen sammen med ost og bruge jordbær i stedet… Så lækker .. Kan varmt anbefales

Skriv et svarWP Like Button Plugin by Free WordPress Templates