Fine, farverige hæklede firkanter

Opskrift hæklet firkant

Farverige hæklede firkanter

Hæklet solsikke

Hæklet blomst

Hæklet bedstemorfirkant

Hæklet firkant

Jeg får lyst til at slå mig selv over fingrene for det, som jeg kommer til at skrive her. Men selv om det endnu ikke helt kan ses, så fortæller kalenderen os, at efteråret er på vej!

Aaarrgghhh… jeg ved det, jeg er en party-killer!

Men det er uundgåeligt. Det er uundgåeligt, at vi snart skal kravle op i sofaen, putte os under tæppet og drikke spandevis af varm te. Vi skal tænde levende lys og lytte til regnens trommen på ruden. Og vi skal begrave os i garn, opskrifter og evighedsprojekter, der stråler så farverigt, at de buldrende mørkegrå skyer må ta’ solbriller på.

Med andre ord – efteråret er højsæson for at hækle store, vamsede tæpper af farvestrålende oldemor-firkanter. Derfor har jeg luret lidt ekstra i den nye bog “Fine & Farverige Firkanter du selv kan hækle“. Her er der virkelig skruet op for farverne og der er nye, sjove fortolkninger af den klassiske hæklede firkant, som jeg tror, de fleste af os efterhånden har prøvet kræfter med.

Der er alt fra mønstre med sommerfugle, solsikker og lotusblomster. Og der er firkanter med navne som Cirkus, Bollywood og Karry. Det emmer da af noget, som kan sætte lidt fut i de kolde, regngrå efterårsdage, ik?

Læs også om:

11 Responses to Fine, farverige hæklede firkanter

 1. Helle 3. september 2013 at 09:12 #

  http://lisbetll.blogspot.dk/

 2. Randi 3. september 2013 at 11:10 #

  Tak for tippet – den bog må jeg da eje :)

  • Mette 3. september 2013 at 17:09 #

   Så lidt, jeg er i hvert fald selv glad for mit eksemplar :)

 3. Anita 3. september 2013 at 15:05 #

  Jeg var heldig at vinde bogen, og den ER virkelig lækker! Fyldt med mønstre i glade farver!

  Jeg har endnu ikke hæklet noget fra bogen, men mon ikke de mørke dage vil kunne bruges til det?

  • Mette 3. september 2013 at 17:08 #

   Bestemt, den er oplagt til efterår og vinter :) Og sikke en fantastisk bog at vinde, lucky you!

 4. stingforsting 3. september 2013 at 17:16 #

  Yes, det er tid for at grave sig med med håndarbejde af enhver art.
  Go’ fornøjelse.

  • Mette 4. september 2013 at 18:14 #

   Trist at sige farvel til sommer, men hyggeligt at sige hej til vintergarn :)

 5. Malene 3. september 2013 at 18:26 #

  Elsker sommer, man kan absolut se perspektiverne i din beskrivelse af efterår. Er det kommet på mode med hæklede tæpper eller er det bare at man ser det, man har i fokus. Har planer om pilotprojekt i form af hæklet tæppe dette efterår, men ikke helt klar på hvilket og hvad garn, gode råd?

  • Mette 4. september 2013 at 18:14 #

   Hi hi – jeg tror vist, at det er på mode hvert efterår/vinter ;-) Jeg har hæklet både i bomuld og apalca-uld. Begge dele blev superfine. Men som regel følger jeg en opskrifts vejledning til garntype eller spørger i min lokale garnbutik. Rigtig god hæklelyst :)

 6. Mette 3. september 2013 at 23:37 #

  Hvor er den fin. Den er nu sat på min ønske seddel. Er sikker på det kan hjælpe på selv de mest regnfulde gråvejrs dage vi har i vente

  • Mette 4. september 2013 at 18:12 #

   Præcis, det er lidt trist at vi på vej mod det mørke – men det bliver hyggeligt med garn i sofaen :)

Skriv et svarWP Like Button Plugin by Free WordPress Templates