Bog med babystrik i fine mønstre

Babystrik bog

Strikkebog baby

Strikket babytrøje

Strikkeopskrift babycardigan

Strikkeopskrift babybluse

Babytæppe

Jeg er på én gang fagskadet af 7 år i forlagsbranchen og gennemsyret af en trang til kreative projekter, der forskønner hverdagen. Kort sagt så har jeg en uhelbredelig svaghed for smukke krea-bøger. Og hvis der er én ting, som Vibe Ulrik Søndergaards strikkebøger er, så er det at være smukke! Meget, meget smukke.

Jeg ved ikke, om du kan huske hendes første bog, Strikket med kærlighed. For mig var det i hvert fald kærlighed ved første blik, da jeg så den. Jeg smask-forelskede mig simpelthen i forsiden, som jeg spottede på flere meters afstand gennem en tyk menneskemængde i en velbesøgt messehal ved sidste års BogForum. Og der er vel at mærke rigtig mange bøger.

Nu har strikdesigneren kreeret en ny bog, Strikkede babydrømme. Skønne opskrifter til de helt små (0-2 år). Den er lavet i samme yderst yndige design, som gør, at man bare bliver nødt til at tage den op i hænderne og bladre i den. Og som hun skriver i forordet:

“Jeg tror ikke, at jeg kender nogen, der ikke synes at babytøj er nuttet. I forretninger findes der mange søde modeller, som det er svært at konkurrere med som strikker. Det er dog altid lidt mere specielt at forære noget væk, som man har strikket selv, ikke mindst hvis garnet er dejligt blødt og modtageren er én, man holder forfærdelig meget af.”

Jeg kunne ikke være mere enig. Derfor måtte jeg også bare se nærmere på den nye bog. Som søsterbogen, så er denne også opdelt i overskuelige kapitler: Bluser & Sweatre, Trøjer, Veste og Tilbehør, som fra designerens side er tiltænkt til både drenge og piger (hvoraf nogle dog er mest egnet til piger).

Og igen er det tydeligt at se, at Vibe Ulrik Søndergaard er en erfaren strikdesigner. Opskrifterne er detaljerede med unikke mønstre, som jeg ikke har set i tidens andre danske krea-bøger. Med andre ord er det her bogen til dig, som er mønster-entusiast eller til dig, som gerne vil prøve kræfter med andet end en klassisk ret-, rib- eller glatstrik.

Læs også om:

18 Responses to Bog med babystrik i fine mønstre

 1. Anita 23. oktober 2013 at 19:36 #

  Den ser bare så lækker ud. Jeg har lige været så heldig at vinde den i en Give Away på en blog, og jeg glæder mig da endnu mere til at modtage den efter at have set dine billeder fra bogen.

  • Mette 25. oktober 2013 at 09:35 #

   UH – du kan roligt glæde dig. Den er simpelthen så smuk, at jeg nyder bare at have den liggende fremme på sofabordet.

 2. Ida 23. oktober 2013 at 20:45 #

  Farlig anbefaling …. nu bliver man jo nødt til at se nærmere på den smukke bog :D

  • Mette 25. oktober 2013 at 09:33 #

   He he… ja, strikkebøger er nogle lumske størrelser ;-)

 3. Monstermønster 23. oktober 2013 at 20:49 #

  Nydelig! Takk for tipset!

  • Mette 25. oktober 2013 at 09:33 #

   Det var så lidt :)

 4. Janne 23. oktober 2013 at 21:53 #

  Hold fast den ser spændende ud, er helt sikker på den skal have en plads på min ønskeseddel til jul ;-)
  Tak for et farligt godt tip!

  • Mette 25. oktober 2013 at 09:33 #

   Det var så lidt – jeg krydser fingre for, at julemanden har den med til dig :)

 5. Stinne 23. oktober 2013 at 22:17 #

  Åhhh, hvor du frister! Den bog ser da bare for skøn ud, den må jeg simpelthen have fingrene i :)

  • Mette 25. oktober 2013 at 09:32 #

   Jeg glæder mig til at høre, hvad du synes, nu hvor jeg ved, at du allerede har bestilt den ;-)

 6. Annette 24. oktober 2013 at 03:06 #

  Den tror jeg jeg er nødt til at få skaffet over Atlanten. Det er ind imellem lidt svært at forelske sig i alle disse dejlige bøger, spændende garn o.s.v som jeg ser her på både din fantastiske blog og andres. Men når man bor godt 8000 km væk, så er det ikke bare et smut ned i boghandlen eller garnforretningen! godt det snart er jul :)

  • Mette 25. oktober 2013 at 09:31 #

   Åh ja, jeg kan godt høre, at Atlanten skaber lidt af en udfording … Men mon ikke julemanden kan flyve over den store afstand uden problemer ;-) Jeg krydser fingre for, at du får nogle lækre, skønne strikkebøger!

 7. Laila 24. oktober 2013 at 08:51 #

  Hej Mette
  Dejligt du er tilbage…. jeg har med længsel kigget på din side og spejdet efter nye indlæg. Selv om jeg kun har tid til en brøkdel af det du når, så er det alligevel inspirerende.
  Og hvilken skøn bog…. men altså, jeg kender mest drenge i den aldersklasse. Har du et godt bud på en bog med noget anderledes men moderne drengestrik?

 8. Astrid 24. oktober 2013 at 13:41 #

  Jeg vil bare sige tusind tak fordi du skriver alle de her indlæg med gode bøger – det er helt fantastisk at få inspiration til bøger gennem dig! Tak skal du have!!!

  • Mette 25. oktober 2013 at 09:29 #

   Årh, tusind tak for din besked – jeg elsker blot at dele min begejstring, så det er skønt at høre, at andre bliver inspireret. Selv tak :)

 9. Tine 24. oktober 2013 at 21:29 #

  Åh hvor ser den dog skøn ud, kan godt forstå du er faldet for den.
  Det er oplagt at den skal have en plads på ønskesedlen til jul

  • Mette 25. oktober 2013 at 09:27 #

   Jeg krydser fingre for, at julemanden har den med i sækken ;-)

Skriv et svarWP Like Button Plugin by Free WordPress Templates