Velkommen 2014

Godt nytår

Tju-hej … så kom 2014! Jeg håber, at du kom flyvende ind i det smukke, nye år – med masser af glimmer, bobler og kærlighed. Foran os ligger nu et helt spritnyt år og knap 365 blanke dage i kalenderen, der for mit vedkommende allerede kalder på strikkepinde, hæklenåle og bjerge af garn.

Uh, det bliver så godt! Og min ønskeliste over to-do-projekter får mine fingre til at krible. I år skal være året, hvor jeg laver noget til mig selv. Altså, ikke bare et par strikkede sokker eller en hæklet nøglering. Men noget stort. Noget jeg kan tage på. Jeg har nemlig længe drømt om at strikke en halvlang, vamset vintercardigan til mig selv. Det bliver lidt af en udfordring – og første skridt bliver at finde en opskrift! Klar, parat, start … Google!

Hvad er dine nytårs krea-ønsker?

Læs også om:

33 Responses to Velkommen 2014

 1. Heidi 2. januar 2014 at 19:59 #

  Jeg ønsker mig at blive god til at lave opskrifter. I år 2014 skal jeg dygtiggøre mig, så alle mine hæklede fantasier og bliver kommer på papir.

  Næste projekt har kodenavn: hipster møder naturvejleder.

  Tak for en rigtig god blog.

  Vh Heidi

  garnmaskeraden.blogspot.dk

  • Mette 4. januar 2014 at 09:03 #

   Det lyder spændende – hipster møder naturvejleder :) Glæder mig til at se, hvad du finder på. Kh, M

 2. Gitte 2. januar 2014 at 19:59 #

  Mine nytårskreaønsker er at få strikket og hæklet en masse, jeg har ønsker nok til at starte et nyt projekt hver uge… Så et andet ønske må være at få afsluttet ligeså mange projekter som jeg sætter i gang! Et andet ønske er at få syet mig gennem de mange meter stof jeg har liggende.ø

  Godt (krea)nytår

  Kh Gitte

  • Mette 4. januar 2014 at 09:09 #

   Uh, det andet ønske – dét dér med afslutninger – er jeg vist også med på :) Vi må holde hinanden oppe på det! Kh, M

 3. gitte hammerlund 2. januar 2014 at 20:17 #

  Jeg har fuldstændig forelsket mig i et rombetæppe og givet mig selv den udfordring at hælke et. Det skal lige siges at jeg er nybegyndet og kun har hæklet et gulvtæppe i zpagetti garn (med hjælp fra YouTube og en god portion tålmodighed) Målet er at rombetæppet skal ligge klar under juletræet som den skønneste gave til mig selv;)
  Jeg er godt på vej allerede. Har da lært at hækle romber og har 15….. så mangler jeg kun 155;)
  Ønsker alle et godt kreaår i 2014
  Hilsen Gitte

  • Mette 4. januar 2014 at 09:11 #

   Sejt, Gitte – jeg hækle-hepper på sidelinjen :) Jeg drømmer selv om et rombetæppe, de er så fede! Kh, M

 4. Tine 2. januar 2014 at 20:36 #

  Godt nytår Mette, altid skønt at læse med.

  Mine kreaønsker for 2014 handler om at hækle en masse legetøjsmad til yngstedatteren på 1½, har fået 2 bøger om hæklet mad i julegave. Derudover vil jeg gerne igang med nogle af alle de projekter, jeg allerede for længe siden har købt ind til, men som jeg aldrig er kommet igang med.

  Derudover kan jeg også prale med adskillige kasser med stof, jeg kunne gøre noget ved.

  Måske skulle mit kreaønske bare lyde på ikke at købe nyt garn eller stof, men istedet bruge det, jeg allerede har.

  • Mette 4. januar 2014 at 09:12 #

   Det lyder som om, at yngstedatteren nyder godt at dine kreative projekter :) Og jeg er så meget med på dit sidste ønske. Lad os gå i reste-krig! Kh, M

 5. Emilie 2. januar 2014 at 20:39 #

  Jeg vil få ryddet op i mit reste garn og få lavet mit bedstemortæppe færdig :) og så vil jeg oss få lavet noget stort til mig selv som en cardigan, men det er bare at finde den helt rigtige :)

  • Mette 4. januar 2014 at 09:15 #

   Vi er så meget i samme båd, Emilie :) Jeg drømmer også om den dér cardigan og håber at det bliver i år, at den kommer på pindene! Glæder mig til at høre, hvad du finder på?

 6. Astrid/Die HausFrau 2. januar 2014 at 22:10 #

  Jeg har et stort ønske om at tage en hel måned ud af kalenderen, hvor jeg holder fri fra arbejde for blot at lave kreative projekter. Jeg er heldigvis tæt på, men mangler lige en godkendelse fra en af mine chefer… Så jeg holder vejret og krydser fingre; for TID er simpelthen mit største ønske, når det gælder mine kreative projekter.

  • Mette 4. januar 2014 at 09:16 #

   DU ER VERDENS HELDIGSTE!!! Hold nu op, hvor lyder det FEDT. MEGA, OVERDREVET, FEDT!!!!!!!!!! Jeg er fuldfarvet grøn i hovedet af misundelse

 7. Rikke FM 2. januar 2014 at 22:11 #

  Jeg vil bare gerne lære at strikke ordentligt:) og en smule mere sikkert end nu. Er næsten færdig med mit første projekt der ikke er et tørklæde af en art – jeg har begivet mig ud i en rib børnevest a la vaskavulla og synes selv den en lykkedes ok. Hurra for Google og din strikkeguidr. Næste projekt bliver Bella tunika fra børnefrokost på pinde 3,5 til 4.

  • Mette 4. januar 2014 at 09:21 #

   Ej, hvor er det fedt at høre, Rikke :) Og sejt at du har kastet dig over et større projekt. Rigtig god Bella-strikkelyst – den er så FIN, den model :)

 8. Christina 2. januar 2014 at 22:21 #

  Afsluttede mit første hæklearbejde nogensinde i 2013 – en “My Little Pony” til min datter. Så i 2014 kaster jeg mig over en hæklet hat! (Når jeg har afsluttet de 3 trøjer jeg har købt strikkegarn til)

  • Mette 4. januar 2014 at 09:22 #

   Årh, hvor skønt at høre, Christina – og tusind tak for tippet om den fine opskrift. Jeg vil SÅ gerne hækle den :)

 9. Anette Marker 2. januar 2014 at 22:28 #

  Godt nytår og har ideer om, at jeg vil strikke en lækker kjole fra Annette Danielsen og et halstørklæde i dobbeltstrik -samme sted fra. Har lige lavet en hue i dobbeltstrik fra Knit von Kamstrup -det er vildt sjovt. Og ellers noget babytøj til endnu et lille barnebarn. Dejligt med mange projekter. Kunne jeg bare strikke hurtigere

  • Mette 4. januar 2014 at 09:23 #

   Hi hi… ja, speed-strikning kunne nogle gange være et hit. Men så forsøger jeg at overbevise mig selv om, at jeg skal nyde den langsomme tempo. Alt andet i livet går så stærkt ;-) Uh, jeg skal så meget ha’ afprøvet dobbeltstrik. Det ser ret spændende ud!

 10. Malene 2. januar 2014 at 23:53 #

  Godt nytår til dig også. Herfra er der nytårsfortsæt om at nedbringe antallet af igangværende projekter til at de kan tælle på to hænder….
  Glæder mig til at se hvad du finde af opskrift på cardigan, har været et ønske det sidste år, har ledt uden held, men det må ikke tage modet fra dig.

  • Mette 4. januar 2014 at 09:25 #

   Åh, ja – jeg har også lidt for mange projekter … det må være en ‘krea-arbejdsskade’ ;-) Og tak for cardigan-karma. Jeg er godt nok spændt på projektet … Gisp!

 11. Louise 3. januar 2014 at 00:01 #

  Rigtig godt nytår.
  Her er ønsket at få afsluttet de mange igang satte projekter og at holde mange flere fælles kreadage .
  Mon det ku blive din strikkeklubs næste projekt at strikke en fed efterårs cardigan????

  • Mette 4. januar 2014 at 09:25 #

   JEG HÅBER :) Det kunne være fantastisk!

 12. Gitte 3. januar 2014 at 08:33 #

  Godt nytår herfra også :-)
  Jeg er gået i gang med den fedeste poncho fra Suveræn strik på den feminine måde. Ella poncho med viklemaskemønster!! I det blødeste lækre uldgarn Puno fra Gepard. Det strikkes på pind 7 så det går fremad ;-) bortset fra at jeg sad og fulgte med i en serie og nu skal jeg pille op…..øøøøøøøv!

  • Mette 4. januar 2014 at 09:27 #

   Uh, Gepards Puno er fantastisk. Jeg kunne strikke kæmpe tæpper i det garn og putte mig i det gennem vinteren :) Og ja, pind 7 er fantastisk, hi hi … Keep on knitting (på trods af tv-trevling)

 13. Ingrid 3. januar 2014 at 16:03 #

  Godt nytår, Mette! Jeg vil strikke børnesweatre en masse, gerne en islændersweater…og så vil jeg gerne have tid til at strikke barselsgaver til alle jeg kender(altså, alle de gravide)…men GOD ide med strik til dig selv. Det kan være, at det bliver mit nytårsforsæt næste år:-) glæder mig til at se, hvad du finder på. Kh Ingrid

  • Mette 4. januar 2014 at 09:28 #

   Godt nytår i Nepal, Ingrid – og hurra, det er så hyggeligt at du er begyndt at blogge. Elsker at følge med i dine kreative eventyr :) Kh, M

   • Ingrid 4. januar 2014 at 16:59 #

    Åh, tak, Mette, hvor er du sød:-) Det er så grænseoverskridende….tænker hele tiden på, om der mon er nogen, der virkelig gider at læse om, hvad jeg går og laver, hihi:-) Og rigtig godt interview med dig på strikkeopskrifter.dk – har givet mig masser af gode ideer. Må se på Julia Lahmes blogbog! Kh. Ingrid

 14. Emilie 3. januar 2014 at 16:36 #

  Mit nytårs-kreaønske må være at forblive kreativ og meget gerne udfolde kreativiteten til flere medier. Men ud over det har jeg da en masse garnprojekter på to do-listen …

  • Mette 4. januar 2014 at 09:31 #

   Jeg har lige set, at du er hoppet med Cecilies års garn-udfordring. Sejt! :) Glæder mig til at følge med i alle de kreative projekter

 15. Helle Lundsgaard 4. januar 2014 at 10:23 #

  Mit ønske må være at lave lidt mere til mig selv og så se at få lært det der strik :)

 16. Helle Lundsgaard 4. januar 2014 at 10:52 #

  Åh ja og så prøve at hækle noget tøj. I første omgang til min datter, da jeg aldrig har hæklet andet end småting før. Det er mere symaskinen der har været/er mit domæne.
  Skal til at starte på et sjal/tørklæde med dødningehovedmønster, som min søster skal have i fødselsdagsgave. Det må nok være mit største hækleprojekt indtil nu, da jeg aldrig rigtig har hæklet mønster før. Udover muslingemønster. Men er nu spændt på hvor længe det tager og om det bliver julegave i stedet for ;)

 17. Nina Nowack 9. januar 2014 at 07:55 #

  Hejsa Mette. Jeg hopper også ud i det, og laver en sweater til mig selv (denne “lille” sag: http://sytraad.blogspot.dk/2014/01/fuld-af-beundring.html). Uhh, jeg er spændt. Men det skal lykkes, for den er bare så fed. God dag!

  • Mette 9. januar 2014 at 09:10 #

   Uh, den er virkelig fin! Jeg kan godt forstå, at du har været forelsket i den længe. Jeg hepper på dig hele vejen og glæder mig til at se resultatet :)

Skriv et svarWP Like Button Plugin by Free WordPress Templates