Invitation: Farmorfabrikkens Strikke- & Hækleklub i KBH

Strikkeklub

Nuiiij – hvor har jeg glædet mig til at poste dette indlæg! Som noget helt spritnyt åbner Farmorfabrikken nemlig nu en månedlig Strikke- og Hækleklub, hvor ALLE, som strikker og hækler – eller som har lyst til at lære det – kan komme til en hyggelig aften i garnbutikken Uldstedet i København.

Jeg holder selv utrolig meget af at mødes med mine veninder over et par garnnøgler og en god kop kaffe. Det er både en helt vildt hyggelig måde at være sammen på og så er det samtidig inspirerende og lærerigt at se, hvad andre nørkler med.

Derfor slog jeg for noget tid siden en form for opslagstavle op her på Farmorfabrikken, hvor alle kunne efterlyse en Strikke- og Hækleklub i deres nærområde. Jeg ville nemlig så gerne sprede glæden for håndværket og hyggen.

Strikkeklub-siden blev overraskende hurtigt fyldt op med beskeder, og jeg fik et væld af mails, hvilket også betød, at jeg desværre måtte lukke siden ned igen efter et par måneder, da aktiviteten herinde krævede mange timers arbejde med mail-besvarelser og vedligeholdelse.

Men æv – jeg syntes godt nok, det var træls (for at sige det på godt jysk), at jeg ikke længere kunne hjælpe jer, der – ligesom jeg selv – finder glæde ved at mødes med andre med uld i hænderne.

Og ja, hvad gør man så? Så prikker man Sus Gebhard, der er indehaver af de to skønne garnbutikker Uldstedet i København og Lyngby, på skulderen. Man spørger hende, om hun kunne have lyst til at huse en håndfuld kreatricer én gang om måneden?

Juhuuu … Det kunne hun godt! Gæt selv hvor begejstret jeg blev over den besked :)

Så nu kan jeg med kæmpe glæde erklære Farmorfabrikkens Strikke- og Hækleklub for åben! Her kan du læse om nærmere info:

FARMORFABRIKKENS STRIKKE- & HÆKLEKLUB

HVORNÅR? Indtil videre vil Farmorfabrikkens Strikke- og Hækleklub foregå en hverdagsaften kl. 18.00-21.30 én gang om måneden. Første gang vil være tirsdag d. 28. januar 2014.

OPDATERING SØNDAG 5. JANUAR: Alle pladserne til tirsdag d. 28. januar fløj overraskende hurtigt! Min plan er dog at holde flere arrangementer, så hold øje med bloggen :)

HVOR? I garnbutikken Uldstedet, der ligger på Vendersgade 3 i København K – midt imellem Nørreport Station og Torvehallerne. Hver gang vil der være en medarbejder, som gerne hjælper dig med at finde opskrifter, dertilhørende garn og diverse tilbehør, hvis der er noget, som du mangler og gerne vil købe.

HVEM? Hver gang vil både jeg og én af Uldstedets dygtige Strikkefeer være der til at hjælpe dig med alt mellem strikkehimmel og hæklejord. Er du gået i stå med en opskrift? Har du brug for hjælp med at strikke hælen på en sok, hækle rundt med flere farver, sy ærmet sammen på en cardigan eller lyst til at vide mere om et mønster? Så kan Strikkefeen hjælpe. Hun er en vaskeægte farmor, “garnets kloge kone”.

HVAD? I første omgang vil Strikke- og Hækleklubben være et sted, hvor man kan mødes, dele erfaringer, hygge og få hjælp. Men jeg har en idé om, at det kunne være sjovt at tage temaer op og invitere kloge kreatricer til at komme og fortælle lidt om al deres dyrebare viden. Jeg vil i hvert fald altid gerne høre, hvad du godt kunne tænke dig at vide mere om? Fx – hvordan spinder og farver man garn? Hvordan laver man en strikkeopskrift? Hvordan strikker man flerfarvet mønster uden arbejdet bliver ujævnt? Hvordan vasker og behandler man sit strik, så det holder i årevis? Etc.

PRIS? Det koster 20 kroner – hvilket er inklusiv lækker kage, varm kaffe & the samt Strikkefeens hjælp og vejledning.

TILMELDING? Ja, grundet begrænset plads til max 35 personer, skal du sende en mail til mette (a) farmorfabrikken (dot) dk.

Jeg glæder mig helt vildt og håber at møde rigtig mange af jer derude i ‘det virkelige liv’ :)

Uldstedet

Garnbutik København

Garnbutik

Garn København

Strikkeopskrifter

Garnbutik København

Uldstedet

Strikkebøger

Uldstedet København

Læs også om:

40 Responses to Invitation: Farmorfabrikkens Strikke- & Hækleklub i KBH

 1. Emilie 5. januar 2014 at 12:30 #

  Iha, det lyder virkelig hyggeligt.
  Jeg håber for dig, at det bliver en succes (hvilket det nu nok skal gøre).
  For mit vedkommende er der dog lige langt nok til Kbh, så jeg må nøjes med at høre om det på din dejlige blog. :-)
  God fornøjelse d. 28.!

  • Mette 5. januar 2014 at 15:02 #

   Vi må lave en Jyllands-tour på et tidspunkt – det kunne være så hyggeligt at møde dig :)

   • Emilie 7. januar 2014 at 16:45 #

    Det kunne da være noget så hyggeligt. :-)
    Og tillykke med, at eventen har fået så stor opbakning.

    • Mette 8. januar 2014 at 18:40 #

     TAK :) Jeg er virkelig også glad. For jeg frygtede lidt, at jeg kom til at sidde alene :-/

 2. Merete 5. januar 2014 at 12:37 #

  Juhuu, Mette! Kommer straks det falder på en hverdagsaften, jeg kan:-). God fornøjelse med første aften – og så ses vi forhåbentlig næste gang…

  • Mette 5. januar 2014 at 15:01 #

   YAY!! Du SKAL komme Merete – det ku’ være så hyggeligt at møde dig! :)

 3. Inge Burgaard 5. januar 2014 at 12:37 #

  For Sørensen da, det lyder hyggeligt, men ÆV det er vist lidt for langt herfra…
  Håber I får det kanon…….

  • Mette 5. januar 2014 at 15:01 #

   Vi sender dig al verdens strikkekarma, søde Inge :)

 4. Cæcilie 5. januar 2014 at 12:48 #

  Kan man være med, hvis man er helt ny og endnu ikke har knækket strikkekoden?

  • Mette 5. januar 2014 at 15:01 #

   Du er mere end velkommen, Cæcilie – vi kan altid tage det mest basale, og så er aften jo fyldt med kloge, kreative kvinder, som alle sikkert gerne giver en hånd, hvis der ryger en maske her eller der :)

 5. Astrid/Die HausFrau 5. januar 2014 at 12:57 #

  Fedt. Der er ikke så meget andet at sige. :)

  • Mette 5. januar 2014 at 15:00 #

   Jubi jubi jubi jubiiiii :) Glæder mig til at se dig!

 6. Carina 5. januar 2014 at 13:22 #

  Hvor er det bare en god idé. Jeg ville engang imellem ønske jeg boede lidt tættere på Kbh.

  • Mette 5. januar 2014 at 14:59 #

   Det ville også være hyggeligt at møde dig, Carina :)

 7. Maiken 5. januar 2014 at 13:38 #

  Øj, hvor lyder det hyggeligt. Rigtig god fornøjelse med opstarten. Jeg er sikker på, at det bliver en succes.

  Hvor er du god til at tage initiativ. :)

  • Mette 5. januar 2014 at 14:57 #

   Tusind tak, Maiken – jeg glæder mig også helt vildt. En aften med kreative kvinder er jo en lise for sjælen ;-)

 8. Christine 5. januar 2014 at 13:41 #

  Ih hvor hyggeligt! Dét gad jeg godt. :-)

  • Mette 5. januar 2014 at 14:56 #

   Du er hjertelig velkommen :)

 9. Malene 5. januar 2014 at 14:56 #

  Øv, hvor træls at man bor helt herovre i jylland, ellers var jeg SÅ klar. Har da godt nok 2 andre strikkeklubber, men det er altid sjovt at mødes med andre der dele interessen for garn. Er sikker på det bliver superhyggeligt, du må endelig poste lidt på bloggen, så vi kan være med på en kigger.

  • Mette 5. januar 2014 at 15:06 #

   Det lover jeg, Malene :-)

 10. Britta A 5. januar 2014 at 15:37 #

  Sk… Fedt initiativ, Mette!! Snakker liiige med min strikkeklub om de kunne ha’ lyst at tage med den aften :-) Om ikke andet så i hvert fald rigtig super god aften! Håber at der kommer mange

  • Mette 5. januar 2014 at 15:47 #

   Tusind tak, Britta – det kunne være hyggeligt at se dig :)

 11. Tine 5. januar 2014 at 20:13 #

  Det lyder bare skønt, Kan man deltage med et igangværende projekt, som ikke er købt hos Uldstedet?

  • Mette 6. januar 2014 at 07:28 #

   Ja, alle er velkomne :-) Men alle pladserne er desværre fløjet væk overraskende hurtigt :-( Min plan er dog at holde flere arrangementer, så hold øje med bloggen :)

   • Tine 6. januar 2014 at 22:57 #

    Øv, det var hurtigt. Jeg var ellers klar…
    Jeg må nok bare være hurtig på tasterne næste gang. God fornøjelse.

    • Mette 7. januar 2014 at 08:49 #

     Tusind tak, Tine – det kunne være rigtig hyggeligt at møde dig næste gang!

 12. Simone 5. januar 2014 at 21:51 #

  Årh hvor jeg bare glæder mig til den aften :) Så godt initiativ Mette!

  • Mette 6. januar 2014 at 07:27 #

   Glæder mig til at møde dig :)

 13. Bettina 5. januar 2014 at 22:18 #

  Hvor lyder det hyggeligt♥️bor desværre for langt væk. Jeg elsker når nogle laver gode initiativer og håber at masser vil være med. ♥️

  • Mette 6. januar 2014 at 07:27 #

   Tak, Bettina – jeg har fået overraskende mange tilmeldinger, så der er fuld hus. Det bliver så hyggeligt :) Vi sender dig masser af god strikkekarma

 14. Katja 5. januar 2014 at 22:55 #

  Kan man deltage hvis man er fuldstændig grøn og nybegynder, men bare drømmer om at lære at hækle og kunne lave en masse fine dyr til sine kids?
  Kh Katja

  • Mette 6. januar 2014 at 07:26 #

   Kære Katja – det kan man :-) Men alle pladser er desværre fløjet væk overraskende hurtigt :-( Planen er dog heldigvis at holde mange flere Strikke- & Hækleklubber, så hold øje med bloggen. Kh, Mette

 15. Thea Vaskavulla 6. januar 2014 at 11:38 #

  Argh hvorfor ser jeg først det nu?! Ville jeg vildt gerne – kan godt forstå at pladserne er revet væk :) Næste gang, så er jeg på (hvis jeg når det :-P) :)

  • Mette 6. januar 2014 at 19:53 #

   Det lyder godt, Thea – det kunne være så hyggeligt at møde dig :)

 16. sebina 6. januar 2014 at 12:59 #

  Hvor lyder det bare rigtig hyggeligt! Åh hvor vil jeg gerne komme en tur forbi og være med… de pokkers skoldkopper! Jeg vente til der er ledig pladser, raske børn og en mand hjemme ;-)

  • Mette 6. januar 2014 at 19:51 #

   Go’ plan, Sebina :) Og god bedring derhjemme! Jeg håber, at I snart er skoldkoppe-fri igen

 17. Ingrid 7. januar 2014 at 09:19 #

  Jeg glæder mig helt vildt til at se billederne – det bliver jo bare så fantastisk hyggeligt:-) God fornøjelse…og sørg lige for at holde det kørende tre år endnu, så jeg kan komme med, når vi flytter hjem til København igen;-) kh. Ingrid

  • Mette 8. januar 2014 at 18:41 #

   Det er en AFTALE, Ingrid. Ellers holder vi blot en strikke-hækleklub-aften i Nepal :) Kh, M

 18. Nikola 9. januar 2014 at 04:26 #

  Ih hvor skønt! Jeg er selv en flittig hækler, men drømmer om at lære at hakke. Pescnos flotte puder lokker… Vil det være muligt at få tips til at lære at hakke på disse aftener? Jeg har prøvet, men syntes ikke rigtig at det funger…

 19. Karina 7. august 2015 at 21:58 #

  Hej Mette
  Any chance at konceptet om hækleaftener i KBH stadig er kørende? Er selv grøn i hækling, men synes det kunne være så sjovt og hyggeligt at mødes med andre som synes, det er hyggeligt at hækle.
  Håber at høre tilbage fra dig :-)

  De bedste hilsner
  Karina

Skriv et svarWP Like Button Plugin by Free WordPress Templates