Har du lyst til at vise, hvad du sysler med … om søndagen?

Raglantrøje

Kære Hr. Søndag – ved du godt, at jeg elsker dig? Jeg elsker dig. Jeg elsker dig af hele mit hjerte! For du forstår virkelig hvad en krea-kvinde som mig gerne vil ha’. Jeg vil ha’ morgenhår (også om eftermiddagen). Jeg vil drikke alle dagens kopper kaffe i sofaen (gerne iført nattøj). Men vigtigst af alt – så vil jeg bruge hele dagen på at sysle med mine strikkepinde og hæklenåle og min symaskine.

Hele dagen.

Kort sagt er jeg en sucker for søndag. For det er ret ofte om søndagen, at jeg har tid, fred og ro til nørkle med mine kreative projekter. Det er om søndagen, jeg hygger mig allermest på Farmorfabrikken. Det er om søndagen, jeg lader op til ugen, der kommer.

Mon du har det ligesom jeg?

Ud over at jeg elsker søndagen, så elsker jeg også at blive inspireret af at se, hvad andre kreerer. Desværre kommer jeg alt for sjældent rundt i Blogland. Til gengæld kommer jeg ofte langt omkring på Instagram. Derfor vil jeg høre, om du har lyst til hapse et billede af det, du sysler med om søndagen, og lægge det ud på Instagram med dette hashtag:

#suckerforsøndag

Jeg har netop lagt mit første foto op :) Rigtig god søndag!

Ps. Jeg har fået flere forespørgsler om, hvor opskriften og knapperne er fra. Du kan se, hvor jeg har opskriften på trøjen HER. Og knapperne har jeg købt i Tusindfryds fine butik på Østerbro – men hun har også et udvalg i webshoppen HER.

Læs også om:

31 Responses to Har du lyst til at vise, hvad du sysler med … om søndagen?

 1. Astrid/Die HausFrau 19. januar 2014 at 10:59 #

  Fedt! I’m in – selvom jeg oftest sysler mest om lørdagen. :D

  • Mette 19. januar 2014 at 11:47 #

   Hæ hæ … Astrid, jeg har nu på fornemmelsen, at du sysler hele tiden ;-) For det er altid imponerende, så meget fedt, du får fra hånden!

 2. Charlotte 19. januar 2014 at 11:22 #

  Haha, jeg føler jeg næsten selv kunne have skrevet dette. Jeg sidder i min sofa med morgenhår i nattøj med min kaffe og et næsten færdighæklet halsrør :-) Elsker hr. Søndag og god tid! I’m in!

  • Mette 19. januar 2014 at 11:44 #

   Hi hi … fantastisk! :) To sjæle, en søndag – som man jo kunne omdøbe ordsproget til ;-) Go’ søndag!

 3. Emilie 19. januar 2014 at 12:33 #

  Sådan forløber min søndag også ofte.
  Men ikke i dag! Jeg har nemlig gjort rent og er kommet i tøjet.
  Det kan dog godt tænkes, at resten af dagen bliver tilbragt i sofaen med strikketøjet. :-)

  God søndag!

  • Mette 20. januar 2014 at 20:15 #

   Sejt, Emilie – det BURDE jeg også gøre, meeeeeen – sofaen lokker ;-)

 4. Irene 19. januar 2014 at 13:32 #

  Ihh ja, hvor jeg kan følge dig. Sådan en søndag, helt for sig selv med kaffe, hygge, morgenhår, kreasysler, pinde og garn. Jeg ææælsker osse sådan en dag

  • Mette 20. januar 2014 at 20:15 #

   Ja, dem burde vi ha’ noget oftere :)

 5. Gitte Luna 19. januar 2014 at 14:07 #

  Hver søndag, året rundt skal jeg på arbejde. Jeg har et keramik hold fra kl 15 til 21, så på med tøjet og ud i det grumme vejr ;-)

  • Mette 20. januar 2014 at 20:12 #

   Årh, det lyder skisme ellers også hyggeligt med keramik-holdet :-)

 6. Britta A 19. januar 2014 at 15:38 #

  Hvor ser den fin og lækker ud, din trøje

  • Mette 20. januar 2014 at 20:11 #

   Tusind tak, Britta :)

 7. Helene 19. januar 2014 at 16:11 #

  Kender godt alt ovenstående. Pånær at jeg bytter kaffen ud med te :)
  Jeg prøver mig frem med små hæklede hjerter i pigefarver, der måske kan agere som uro eller hænge over et puslebord. Nu må vi se. Har ikke instagram, men de kommer på min blog, når de er færdige :)

  God søndag
  Helene
  helenevester.dk

  • Mette 20. januar 2014 at 20:11 #

   Årh, sikke en fin idé Helene. Dem glæder jeg mig til at se :)

 8. Connie 19. januar 2014 at 18:08 #

  Åh ja en søndag til at være kreativ er altid lækkert. Har lige haft en uges ferie uden planer, så sønnen kom i dagpleje et par af dagene så jeg kunne få min krea lyst stillet:)

  • Mette 20. januar 2014 at 20:11 #

   Søndags-krea er det rene luksus :)

 9. Marianne 20. januar 2014 at 07:38 #

  Nogle søndage ligner din, og dog passede vores mindste barnebarn og vågnede 05:30… Han blev hentet af sine forældre over middag, så måtte lige have en lille lur på sofaen. Havde fået energien tilbage og fandt strikketøjet frem er ved at strikke en “Snorkedress” fra Norske Pickles, til det kommende barnebarn.
  Om søndagen er jeg ofte på Blogland -:). Ovennævte billede af trøjen, er den strikket rundt og derefter klippet op – vil bare så meget lære det. Er der mon et kursus som du kan anbefale …

  • Mette 20. januar 2014 at 20:10 #

   Det lyder som nogle hyggeligt søndage, du har Marianne :) Trøjen her er strikket frem og tilbage på rundpind. Jeg har desværre ikke set nogle kurser, som tager fat på opklipning. Hvis du ser, må du gerne sige til. Det vil jeg nemlig også gerne lære. Kh, M

 10. Marianne 20. januar 2014 at 07:46 #

  Glemte lige at spørge, hvor du har fundet opskriften
  God dag derude
  Hilsen Marianne

 11. Marianne 20. januar 2014 at 08:21 #

  Ang. Kanten, strikker du masker op langs kanten og så laver aflukning med hestetømme ?
  http://m.youtube.com/watch?v=4uKE-PATJ6c&desktop_uri=%2Fwatch%3Fv%3D4uKE-PATJ6c
  Hilsen Marianne

 12. Henriette 20. januar 2014 at 09:12 #

  Fantastisk søndagsprojekt, Mette :-) Glæder mig til mine søndage igen bliver sådan, men lige nu er de fyldt af dejlig baby-der-snart-kan-gå-og-derfor-er-overalt-hele-tiden-også-om-søndagen-energi!

  Og helt fantastisk cardigan – er det den fra Babystrik på pinde 3 af (min nyfundne strikkemessias) Lene Holm Samsøe?

  Og hvor har du dog de søde knapper fra?
  Tak for den bedste blog :-)

  • Mette 20. januar 2014 at 20:01 #

   Tusind tak for din søde besked, Henriette :) Hi hi, og jeg kan godt forestille mig, at du har travlt med at løbe rundt efter den lille derhjemme.
   Jeps, du har fuldstændig ret. Cardiganen er den retstrikket rille-raglan. Den er så fin. Knapperne er fra søde Tusindfryd, der laver et væld af de fineste Liberty-betrukkede knapper. Butikken ligger på Østerbro. Hun har et udvalg i webshoppen, som du kan finde her: http://www.tusindfrydcph.dk/category/knapper

 13. Dorte 20. januar 2014 at 09:43 #

  Det var dog en fantastisk ide. Jeg sysler nok mest om lørdagen, da jeg altid får børn og børnebørn hjem om søndagen. Men….så har jeg bare altid både en skøn lørdag og søndag. Jeg elsker at følge med på farmorfabrikken, det er bare en superdejlig side, for os der elsker håndarbejde. God dag til jer alle.

  • Mette 20. januar 2014 at 19:59 #

   Tusind tak for din søde besked, Dorte – og hvor lyder det hyggeligt med en familie-søndag :)

 14. Nina Nowack 20. januar 2014 at 14:34 #

  Hvor er det sjovt at læse disse oplæg. Nu er jeg på barsel, så jeg holder faktisk lidt søndag hver dag :-) Hvor heldig har man lov til at være. Jeg skal helt sikkert også have gang i Instagram – føler mig faktisk lidt gammel på det punkt. Igår brugte jeg dog dagen på at læse skrive dette indlæg: http://www.sytraad.blogspot.dk/2014/01/vil-du-kende-dine-strikkerdder.html

  • Mette 20. januar 2014 at 19:55 #

   Fedt indlæg, Nina – hvor er jeg glad for, at du har fået noget ud af at læse bogen. Jeg synes selv, den var ret interessant. For præcis som du skriver, er det ret interessant at dykke ned i historien og lære noget om de gamle traditioner :) Kh, M

 15. Malene 20. januar 2014 at 21:56 #

  Havde en skøn søndag, hvor alt garn og alle UFO’er kom frem i lyset, og der blev taget billeder ;0). Skulle udvælge de 12 der gerne skal være færdige i løber af 2014. Men nyder som så mange morgenhår og kaffe og roen på en søndag.

 16. Ingrid 25. januar 2014 at 18:36 #

  Mette, har slet ikke fået skrevet, at din cardigan er blevet så SMUK!!! Har haft så travlt, at jeg er så langt bagud på blogland, men måtte altså lige sende en “smuk cardigan” hilsen, selvom den kommer lidt sent;-) kh Ingrid

  • Mette 26. januar 2014 at 09:54 #

   Årh, tusind tak, søde Ingrid – sådan en hilsen helt fra Nepal varmer ekstra meget :) Kh, M

Skriv et svarWP Like Button Plugin by Free WordPress Templates