Hvad sysler du med om søndagen?

Hæklede vimpler

Hækleopskrift flagranle

Hæklet vimpel

Jibidi-jaaaay … så blev det SØNDAG! Min yndlings ugedag, hvor jeg giver mig selv tid til at træde ud af livets hamsterhjul og grave mig ned i bunker af garn. For det er her jeg kobler af og lader op til endnu en tur i hjulet med 180 i timen. Jeg er kort sagt en sucker for søndag! 

I dag sysler jeg med de sidste detaljer på en opskrift til en hæklet barnevognskæde. Jeg har den sidste uges tid hæklet og trævlet op, hæklet og trævlet op, hæklet og trævlet op, hæklet og … aaaarrgh, jeg tænker, du ved, hvordan den slags foregår og derfor ikke behøver at gå i detaljer? For den del er sq altid lidt træls – for at sige det på godt jysk. Kald nu bare en spade for en spade – og det er jeg ofte, når jeg eksperimenterer med garn. En spade. 

Nåhmen, nu er jeg endelig kommet et spadestik dybere og nået frem til et resultat, hvor størrelsen og indtagningerne på vimplerne er lige i øjet. Især indtagningerne har jeg eksperimenteret rigtig meget med.

I stedet for at lave den klassiske indtagning ved at hækle to masker sammen i hver side, har jeg valgt at springe 1 maske over i den ene side og hækle to masker sammen i den anden side. På den måde undgår du de grimme huller, der opstår i siderne.

Du kan se forskellen på de to nederste fotos. Pige-vimplerne er hæklet med to masker sammen. Drenge-vimplerne er hæklet på den anden måde. Jeg synes kanterne er finere her. Mere jævne og uden huller.

Og mens jeg sysler det sidste af opskriften på plads, vil jeg elske, hvis du også har lyst til at vise, hvad du sysler med søndagen. Nup et foto, upload det på Instagram og hashtag det #suckerforsøndag. Jeg håber, du har lyst til at lege med?

Hæklede vimpler

Hæklet vimpel opskrift

Læs også om:

12 Responses to Hvad sysler du med om søndagen?

 1. Daniella 26. januar 2014 at 12:12 #

  Så fine de er. Men syer du så en clips i enden? Bliver måske nok nødt til at lave en også. :)

  Daniella

  • Mette 26. januar 2014 at 14:05 #

   Indtil videre lader jeg den være rå. Så kan man selv vælge, om man vil binde en krokodilleklips for enden eller binde den fast på barnevognen :)

 2. Annette 26. januar 2014 at 12:36 #

  Har også hæklet flagranker, og har kantet den hele vejen rundt, med samme farve som snoren i toppen. På den måde skjules hullerne.
  Lige nu er jeg ved at sy en te hætte til en kollega. Hun har valgt grønne nuancer, og herfra har jeg fået frie hænder. Formen har jeg valgt skal være som et te brev, så nu må vi se hvad hun siger.

  • Mette 26. januar 2014 at 14:03 #

   Den lyder så fin, den tehætte :) Og sikke en god kollega, du er! Go’ søndag :)

 3. Lillemus 26. januar 2014 at 12:54 #

  Du har helt ret, finishen bliver så meget bedre ved at springe en maske over i stedet for at hækle to sammen!
  Og super ide med “sucker for søndag” – det er jeg virkelig også :)

  • Mette 26. januar 2014 at 14:03 #

   Det kan jeg godt forstå ;-)

 4. Astrid/Die HausFrau 26. januar 2014 at 19:30 #

  Jeg tror, at jeg skal til at oppe mig lidt om søndagen! Jeg vil også være med! Men jeg synes altid, at mine søndage ender i mere kedelige og praktiske gøremål! Men hvor er dine vimpler lækre! Jeg glæder mig til en DIY, så jeg kan begave mine to gravide veninder med glade farver. :)

 5. Lena 27. januar 2014 at 00:53 #

  Jeg har brugt søndagen på at hækle på to tæpper og trævle et op, som jeg så er begyndt på igen. Elsker den ro der er om søndagen.

 6. Maria Helleberg 11. februar 2014 at 00:41 #

  Store mangefarvede hippiesjaler i striber. med lange frynser. det tager ingen tid, koster ca. 100 kr. pr. stk, og de er både smukke og praktiske og nemme at transportere. især gode om sommeren, sådan ca. det modsatte af, hvad alle tror, når de ser en sidde og nørkle bomuldsgarn. det går virkelig hurtigt at hækle, hvis man er i form!

  • Mette 16. februar 2014 at 10:37 #

   FEDT, Maria – jeg vidste slet ikke, at du strikkede :)

 7. Isabella 27. februar 2014 at 11:52 #

  TAK for inspiration til en lidt mere raffineret måde at hækle vimpler på, Mette. Jeg har nemlig selv lavet en vimpelrække, men på den dér måde, hvor kanterne helst skal beskues på lidt afstand. Næste gang må jeg helt sikkert prøve din metode af :-)

  • Mette 27. februar 2014 at 17:00 #

   Selv TAK :) Dejligt at høre, at andre kan få glæde af dét, man bruger energi på :)

Skriv et svarWP Like Button Plugin by Free WordPress Templates