Påskekreationer – eller ej?

Strikket påskeægWoooooosh – så blev det for alvor påske! Men det har jo lige været jul?! tænker jeg … Og det er der nok mange, som har tænkt før mig. Jeg forestiller mig i hvert fald, at det må være dét den fynske digter Mads Hansen tænkte en gang i 1700-tallet, hvor han skrev den folkelige vise “Nu er det jul igen, nu er det jul igen, og julen varer li’ til påske”.

Her tillader jeg mig at indskrive mig selv i historien. For jeg har uden tvivl været hende korpigen, der med et lettere forjaget ansigtsudtryk (spændte kæbemuskler, rynker i panden og tics omkring øjnene) har sunget: “Nej, det er ikke sandt, nej, det er ikke sandt …”  Og så glemmer vi lige den efterfølgende sætning med fasten og lader i stedet stressen hænge i luften.

Jeg har som altid store kreative påske-ambitioner, der traditionen tro ikke er blevet til en fløjtende fis. Jeg er kommet frem til, at det nok lidt (meget) hænger sammen med en manglende prioritering. For jeg kan jo bare gå i gang i god tid. Men i sidste ende er jeg vist bare ikke målgruppen for påskepynt. Og det er på trods af, at jeg er halv tysker på papiret. I Tyskland går man nemlig pynte-amok!

Men altså – forstå mig ret. Jeg ELSKER påske! Det er som om, at solen altid skinner fra en blå himmel, når det er påske. Det er som om, at fuglene begynder at pippe højere og flottere. Og det er som om, at morgenkaffen bare smager endnu bedre, når den indtages iført pyjamas på sofaen. Og så elsker jeg gækkebreve, chokoladeæg og påskefrokoster!

Men hvordan man kommer fra påskeglæde til påskepynt – det ved jeg virkelig ikke?! Jeg har ikke en gang fundet mine fem strikkede Arne & Carlos-påskeæg frem …

Pynter du op til påske? Og med hvad? Som vores tidligere statsminister Anders Fogh engang sagde: “Fyr den løs” … Hvad kreerer du til påsken?

Læs også om:

13 Responses to Påskekreationer – eller ej?

 1. Ingrid 17. april 2014 at 11:13 #

  Jamen, hvad siger du??? Ikke engang dine Arne og Carlos påskeæg??

  • Ingrid 17. april 2014 at 11:20 #

   Så åd den lige halvdelen, af min kommentar. Ovenstående var efterfulgt af en smiley og en bemærkning om, at jeg overhovedet ikke har pyntet – har næsten ikke bemærket, at det er påske, da det ikke rigtig findes i Nepal:-) kh. Ingrid

   • Mette 18. april 2014 at 07:47 #

    Aaaarmen, altså – det er lidt vildt, ik? INGEN A&C-påskekugler til mig. Er jeg mon syg? ;-) Men du da skal ikke snydes for påske, selvom du sidder i Nepal. Derfor sender jeg masser af påskekarma af sted til dig og familien :) Pigerne er desværre nok liiiiige lidt for små til gækkebrev, men mon ikke de vil være med en chokoladeæg-gemmeleg? Eller når de at smelte i solen? ;-) Påskekram til dig, søde Ingrid!

 2. Carina 17. april 2014 at 11:24 #

  Jeg må indrømme, at jeg heller ikke pynter op til påsken, jeg synes det er hyggeligt at komme i hjem, hvor der er påskehygge, men hjemme er der ikke spor af påske ;)

  • Mette 18. april 2014 at 07:44 #

   Enig :)

 3. angelika 17. april 2014 at 14:07 #

  Jeg har masser af påskepynt (bor jo i Tyskland ;-) ), men jeg orker ikke at tage det frem i år. Normalt gør jeg det ca. 4 uger inden påske, men det nåede jeg ikke, og nu synes jeg at det ikke kan betale sig. Jeg vender stærkt tilbage i 2015 ;-)

  strikkeglade hilsner
  Angelika i Sydslesvig

  • Mette 18. april 2014 at 07:44 #

   Hi hi … Men når man bor i Tyskland, så behøves man jo næsten ikke selv at pynte op. Alle andre omkring én har gjort det for dig ;-)

 4. Isabella 17. april 2014 at 16:06 #

  Jeg har (endnu) heller aldrig pyntet op til påske – til trods for at jeg faktisk synes, at påskepynt er noget af det fineste højtidspynt; kan meget bedre lide påskens skønne forårsfarver frem for julens evindelige rød-grønne farverefrain. Men okay, jeg er også virkelig glad for gul.
  Men mon ikke pynte-manglen skyldes, at påsken er så kort – i modsætning til julen, som ifølge hr. Hansen varer langt over 3 måneder? ;-) Til næste år laver jeg noget! Måske… Hvis jeg når det…

  • Mette 18. april 2014 at 07:43 #

   Jeg har fuldstændig, som dig – det er egentlig lidt ambivalent. Hvis påsken var lige så lang som julen, så var det måske lidt sjovere med påskepyten :)

 5. Bettinna - Blomsterbloggen 17. april 2014 at 18:34 #

  Her er der blevet med æggeskaller og blomster – for en måned siden, for at lave posts klar til bloggen. Så nu er der faktisk mindre påskepynt end der var midt i marts :-)

  • Mette 18. april 2014 at 07:42 #

   Det kalder jeg rettidig omhu ;-)

 6. Charlotte Madsen 18. april 2014 at 05:20 #

  I år har jeg slet ikke pyntet til påske. Kan ellers godt lide det, og har da en del pynt. Både uldne får og toiletrulleharer som børnene har lavet i børnehaven, og perleæg, som jeg syede for masser af år siden.
  Rent faktisk har jeg også nogle rigtig flotte “guld” æg som jeg købte for et par år siden i en planteskole som havde ophør. Men ikke i år. Til gengæld er jeg på arbejde hver eneste elendige dag…..

  • Mette 18. april 2014 at 07:41 #

   Åh, øv – god påske-arbejdslyst ;-)

Skriv et svarWP Like Button Plugin by Free WordPress Templates