Kontakt

KONTAKT
Du er altid velkommen til at sende mig en mail eller skrive til mig her på siden.
Jeg må dog gøre opmærksom på, at jeg får rigtig mange henvendelser og har desværre ikke mulighed for at besvare dem alle.

BESTILLINGER
Jeg får mange søde forespørgsler, om jeg mon tager mod bestillinger? Tusind tak for dem :) Men det kniber desværre med tiden, så det gør jeg ikke. En gang imellem lægger jeg dog ting til salg op her på bloggen. 

OPSKRIFTER
Jeg både kreerer egne opskrifter og henviser til andres her på bloggen – både dem, der gratis, og dem, der koster penge. Og jeg gør det altid i overensstemmelse med copyright-loven. Du vil derfor altid kunne finde links til opskrifter, som jeg har ikke selv har lavet. Bemærk derfor venligst at jeg ikke besvarer henvendelser, der omhandler ønsker om at få opskrifter gratis. Jeg har den dybeste respekt for vores dygtige designere og synes vi bør støtte dem.

VIDENSDELING
Jeg får mange henvendelser angående efterlysninger på specifikke opskrifter. Desværre må jeg indrømme, at jeg sjældent har kendskab til, hvor de kan findes. Du er dog velkommen til at slå en efterlysning op på Farmorfabrikkens facebook-side eller skrive her på siden. Måske er der andre læsere, der kan hjælpe dig? Jeg krydser fingre ;-)

PASSIONS-PROJEKT
Farmorfabrikken er mit passions-projekt og noget jeg hygger mig (gevaldigt) med i fritiden. Jeg tjener ikke penge på bloggen, jeg blogger kun for sjov. Derfor håber jeg også på en forståelse for, at jeg ikke har mulighed for at yde samme service som biblioteker eller profitdrevne sider.

NYT PÅ BLOGGEN?
Jeg blogger med hjertet i min fritid. Derfor kan jeg ikke sætte et fast tidsinterval på, hvor tit jeg skriver på bloggen. Men hvis du gerne vil have besked om, hvornår der er nyt, så kan du finde bloggen på Bloglovin’ eller ‘like’ Farmorfabrikken på Facebook – her skriver jeg, så snart der er nyt :) Derudover kan du også finde mig på Instagram under navnet “Farmorfabrikken”, hvor jeg ‘hapser’ glimt af, hvad jeg har fingrene i.

MAIL
Du kan skrive til mig på: mette (a) farmorfabrikken (dot) dk

Kærlig hilsen,
Mette :)

159 Responses to Kontakt

 1. Trine 2. februar 2013 at 10:34 #

  Hej Mette!

  Jeg har tilmeldt mig strikkeklubben to gange, men har ikke set mere til det. Har jeg gjort forkert, eller er der ikke sendt noget ud endnu?

  Mvh Trine

  • Mette 3. februar 2013 at 09:49 #

   Hej Trine

   Hvornår har du tilmeldt dig? Jeg sendte nemlig det første nyhedsbrev ud i midten af december, så hvis du har tilmeldt dig efter, så er det derfor, at du ikke har fået et nyhedsbrev endnu. Men no worries – jeg brygger på et nyt, som sandsynligvis vil blive sendt ud marts/april. Nyt nyhedsbrev, ny opskrift :)

   Kh
   Mette

   • Trine 8. februar 2013 at 20:37 #

    Hej igen!

    Jeg har meldt mig til i oktober og igen en gang, da det gik op for mig, at der vist var noget jeg var gået glip af. Vi ser bare om der sker noget næste gang. Kan jeg evt. Se hvad første strikkeprojekt var?

    Mvh. Trine

   • Lillian 18. april 2013 at 14:40 #

    Jeg søger strikkeklub i Ribe, Bramming, Gredstedbro området

   • Lillian 18. april 2013 at 16:20 #

    Hej Mette
    Jeg kan ikke forstå´din mail adresse, men kan du skrive til mig?
    Min mailadresse er lillian.pedersen@live.dk

   • VINNI SØRENSEN 28. marts 2015 at 11:06 #

    HAR DU OPSKRIFTEN PÅ DE ABER SOM HEDER IKKE SE IKKE HØRE OG IKKE TALE SÅ VIL JEG GERNE KØBE DEM

  • Mette 17. juni 2013 at 08:17 #

   Hej Mette
   Vil du være sød at slette mig fra listen, så jeg ikke mere modtager noget fra dig. Jeg har ikke længere brug for det.
   Venlig hilsen
   God dag :-)
   Mette

   • Mette 20. juni 2013 at 09:18 #

    Hej Mette – det kan du tro, og undskyld mit sene svar: jeg er på ferie i USA og har ikke lige tjekket bloggen :-( Hvilken liste er du tilmeldt? Jeg har nemlig flere: strikkeklubben, få-besked-når-der-er-nyt-bloggen eller under enkelte indlæg. Så fisker jeg nemlig din adresse ud :-) Kh, M

 2. Malene 6. februar 2013 at 21:45 #

  Hej Mette,

  Super skøn blog du har, og sikke lækre ting du laver.
  Jeg har forgæves søgt efter en kategori som hedder “shop/køb”. Så hvad gør man når man er pjattet med det du laver og gerne vil købe noget af det. ;-)

  Kh Malene

  • Mette 7. februar 2013 at 19:20 #

   Hej Malene

   Tusind tak, hvor blev jeg glad for din besked :)

   Shoppen bliver der arbejdet på – indtil da er du altid velkommen til at sende mig en besked, hvis der er noget specifikt, der har fanget dit øje. Nogle gange har jeg ting ‘på lager’ ;-)

   Kh, Mette

 3. Marianne Larsen 7. februar 2013 at 13:04 #

  hej
  Jeg har tilmeldt mig strikkeklubben d. 17 december og du har bekræftet tilmeldingen d. 18. december men jeg har aldrig modtaget noget fra dig ? jeg er nu færdig med den Rasmus klump trøje jeg har strikket og ville igang med din strikkeklubs opskrift ?????
  hilsen
  Marianne ( farmor til 2 dejlige unger )

  • Mette 7. februar 2013 at 19:16 #

   Hej Mariane – jeg sender dig opskriften på mail :) Kh, M

 4. Marianne 7. februar 2013 at 22:24 #

  Så er opskriften modtaget – tak :-) glæder mig til at komme igang.
  Det er sådan en fin blog du har, elsker at læse med.

  • Mette 7. februar 2013 at 23:06 #

   Rigtig god fornøjelse :)

 5. Sara Maria Brockelmann 8. februar 2013 at 10:30 #

  Hej Mette
  En lille serviceinfo til dig – Du har tidligere haft et indlæg om WoolAndTheGang her på bloggen – jeg forelskede mig efterfølgende i deres SailorSweater til børn – men drømmen braste da jeg så prisen og ikke mindst fragtprisen – i stedet har jeg kigget lææænge efter noget tilsvarende garn i mange mange garnbutikker herhjemme men uden held (løbelængden er 80m pr. 200g og strikkefastheden 8m pr. 10 cm!), blusen i sig selv så ud til at være en meget meget simpel opskrift som man nok godt kunne afkode bare ved at se på billedet – men det garn jeg fandt frem til med tilsvarende løbelængde og strikkefasthed var altså bare lidt for kradsende og jeg indså at jeg aldrig ville få min datter i den. I januar kom kittet så på udsalg og jeg investerede, da jeg samtidig kunne se at priserne var opgivet i euro og således måtte blive sendt fra Europa et sted – meen ak og ve – nok blev den sendt fra Europa – men fra Schweitz som jo ikke er med i EU – hvorfor netop min pakke selvfølgelig blev snuppet i tolden og jeg måtte betale både moms og toldafgift for at få den udleveret – så alt i alt en dyr fornøjelse – MEN nu til den positive info – jeg har efterfølgende erfaret at WATG er ved at flytte deres lager til London – hvorfor det snart bliver muligt at undgå told og desuden opnår man lavere fragtomkostninger. Og jeg jubler nærmest, for HOLD nu OP hvor er det garn altså bare for lækkert! Jeg har fået et kit med det tykkeste (p. 15) og BLØDESTE uld fra Peru – Desuden har jeg modtaget de lækreste fede strikkepinde – så jeg er jublende glad og glæder mig til at bestille mere garn fra dem, når altså de har fået flyttet det lager :-)
  Hermed afsluttes min servicemeddelelse – med opfordringen om at prøve deres Peruvian Wool af engang ved lejlighed! Vh Sara

  • Mette 9. februar 2013 at 08:39 #

   TUSIND TAK, Sara Maria!! Det er jo guld at vide den slags :) Men puha, sikke en omgang, du har været igennem. Jeg synes, det er så mega svært at regne det der moms og told ud, når man køber ting fra udlandet. Suk! Men så er det jo godt at, at WATG er på vej til London. HURRA!! For jeg har godt nok også kigget længe på deres skønne ting. Det må jo prøves på et tidspunkt.

 6. Annette Andersen 13. februar 2013 at 01:05 #

  Hej
  Jeg har ligesom Trine tilmeldt mig strikkeklubben 2 gange uden at modtage noget derfra. Tilmeldingerne er blevet beskræftigelse d. 20/12-12 og d. 21/1-13. Er det muligt at få den/de opskrifter der er udsendt. Det er en fantastisk god ide du har fået med en strikkeklub, jeg takker dig for dit initiativ og alt det arbejde du gør for os strikkeelskere :)

  KH Annette

  • Mette 13. februar 2013 at 08:51 #

   Hej Annette

   Tusind tak for din søde besked :) Hvor er det dejligt at høre!

   Jeg sender kun en opskrift ud ca. hver 3. måned – det er derfor du ikke har modtaget noget endnu. Den første opskrift sendte jeg ud midt december, det er den jeg er ved at strikke igennem på bloggen nu. Når jeg har strikket den igennem, lægger jeg et link ud – der er nemlig lige nogle rettelser, som jeg skal have på plads i opskriften først.

   Kh
   Mette

   • Annette Andersen 14. februar 2013 at 13:46 #

    Tusind tak for dit hurtige svar, jeg venter med spænding

    KH
    Annette

 7. Stine 14. februar 2013 at 21:51 #

  Hej Mette.

  Jeg har fundet disse søde suttekæder..
  http://elviraen.blogspot.dk/2012/06/fine-ugler-og-mlkechokolade.html
  Vil høre om du kan hjælpe mig med uglerne..?
  Kan ikke finde ud af at lave dem.

  På forhånd tak..

  Hilsen Stine.

  • Mette 15. februar 2013 at 07:47 #

   Nøj, ja – det er godt nok søde. Jeg kender desværre ikke nogen opskrift på ‘flade’ ugler :-( Æv, det er jeg ked af. Håber du finder en løsning? Ellers kan jeg på det varmeste anbefale bogen “100 blomster i hækling & strik”. Måske du kunne finde en anden fin ting at sætte fast? Kh, Mette

  • Trine 21. marts 2013 at 22:29 #

   Måske kan denne bruges?!

   http://lovethebluebird.blogspot.dk/2012/02/crochet-owl-pattern.html

   Mvh. Trine

 8. peter lind 17. februar 2013 at 09:51 #

  Hej strikkefans
  se engang

  vibekelind.dk (gratis bog til folket)

  Venligst

  Peter Lind

 9. Pernille 23. februar 2013 at 22:56 #

  Hej Mette
  Først et stort tak for en rigtig flot og meget inspirerede blog!!
  Jeg vil lige sprede et godt budskab som vi hækle og strikkefans helt sikkert kan bidrage til!
  Vi har jo alle nogle garnrester liggende som nu kan blive brugt til et godt formål. På facebook er der startet en gruppe op, som hedder Varme 15×15 hvor de syer lapper sammen af 15×15 reste garn, til tæpper til hjemløse i Danmark, man må også gerne lave sokker, huer osv. Bare en lille ting man kan hygge sig med foran tv’et, som vil gøre stor glæde hos andre i denne kolde tid.
  Pernille

  • Mette 24. februar 2013 at 10:11 #

   Kære Pernille

   TUSIND TAK for din besked – det er et fantastisk godt formål. Jeg vil straks finde facebook-gruppen og ‘like’ – og tage det op i min strikkeklub :)

   Kh, Mette

 10. Mette 25. februar 2013 at 15:05 #

  Hej Mette
  Kan du hjælpe???? jeg er totalt på spanden – er meget nybegynder i strik og er i gang med en babyvest…..nu er jeg kommet til at lukke forkert af… ARGGHHHHH. Mega træls. havde lige gennemgået inde i mit hoved, hvad jeg skulle – og så gjorde jeg bare noget helt andet.
  Ved du om man kan strikke tilbage, når man har lukket masken?

  mvh Mette

  • Mette 25. februar 2013 at 21:26 #

   Hej Mette

   Åh, sikke noget møg. Jeg ved lige præcis, hvordan du har det! Du kan desværre ikke strikke tilbage, når du har lukket af på samme måde, som du kan strikke tilbage, når arbejdet stadig er ‘igang’. Der er desværre ikke meget andet at gøre end at trevle det op og sætte maskerne på igen.

   Har du evt. mulighed for at stikke hovedet forbi din lokale garnforretning. Hos min lokale garnpusher (Uldstedet i KBH) har de fx en strikkefe, som sidder der nogle eftermiddage – kun for at hjælpe, hvis man er kommet i knibe :-) Det har reddet min R… rigtig mange gange ;-)

   kh, Mette

   • Mette 25. februar 2013 at 22:10 #

    Haha – altid godt med en strikkefe der kan redde ens R..:o) Skal da helt klart ned og høre om de har sådan en i min garnbutik:o)

    Men mange tak for dit svar – jeg havde håbet på, jeg kunne undgå, at trevle op – det er nemlig kun gået galt tidligere. Men hurra hurra, denne gang gik det og arbejdet er reddet. Total optur.

    Og kæmpe tak for en fantastisk side. Dejligt at vide der er andre “farmødre” derude.

    Mvh Mette

    • Mette 26. februar 2013 at 16:49 #

     Juhuuu… skønt at høre, at du har reddet den! Sejt! Det er altid fantastisk, når man kommer på ret køl igen. Jeg kan være grædefærdig, når tingene nogle gange kikser!

     Forsat god strikkelyst :) Kh, M

 11. Pernille 4. marts 2013 at 21:45 #

  Hej igen
  Håber du kan hjælpe mig!
  Jeg leder efter en hækleopskrift på små sandaler til babyer/børn,men enten er de på engelsk eller så er det sutsko, kender du nogle gode sider?
  Mvh
  Pernille

 12. Christel 7. marts 2013 at 21:08 #

  Hej Mette…

  Ligger du, eller nogen anden læser, mon inde med en strikket hat, til babyer 0-12 mdr., som er rigtig lang, spidser til ud mod toppen? Den må gerne være op til 1 m lang….
  Min søn bliver fotograferet hos en fotograf, der efterlyste sådan en hat, og hvis jeg kan finde et mønster, så vil jeg gerne strikke en til hende….

  På forhånd tak

  Christel

  • Mette 9. marts 2013 at 12:21 #

   Hej Christel

   Øv, desværre – sådan en opskrifter har jeg ikke set. Håber det lykkes for dig at finde den.

   Kh, Mette

 13. Susse 7. marts 2013 at 22:38 #

  Hej Mette.
  Sikke en fin blog ,jeg bliver ved med at finde fine ting som inspirer,Tak for det.
  Jeg er en gammel farmor:-)der har lavet håndarbejde hele mit liv.
  Holder især af at lave nyt af gammelt dels fordi jeg kan lide genbrugs tanken,men også fordi det har været nødvendigt.Som pensionist i mange år på grund af sygdom ,er pengene jo små.Men det behøver bestemt ikke at afholde nogen fra at være kreativ.Jeg køber gerne strik i genbrugsbutikker,gamle smykker,læder og skind mm.Blot for at genbruge det på min og en mere moderne måde.:-)

  Tak for den fine inspiration
  v h Susse

  • Mette 9. marts 2013 at 12:18 #

   Tusind tak for din søde besked :) Det er en rigtig god ide at finde garn og kreative projekter i genbrugsbutikkerne. Tusind tak for tippet :) Ha’ en skøn weekend. Kh, Mette

 14. Trier 12. marts 2013 at 14:22 #

  Hej Mette rigtig fin blok du :-)jeg er blevet helt bidt a dine suttekæder, men jeg kan ik få den med stjernemøster til at blive rigtig :-( syntes ellers den er så fin. Hvordan stater du og hvad gør du nede i enden . Jeg skal nok have skåret der ud i pap for at forstå det :-) kh. Trier

  • Mette 14. marts 2013 at 19:36 #

   Hej Trier – tusind tak :-) Suttekæden med stjernerne kan godt være lidt svær, hvis man ikke har hæklet så meget. Jeg vil anbefale, at du får en til at hjælpe dig lidt igang, hvis det er – eller evt. starte med de andre suttekæder, der er lavet af fastmasker. Rigtig god fornøjelse :-) Kh, M

 15. Grethe Thomsen 15. marts 2013 at 20:38 #

  Hejsa!

  Jeg søger oplysning om hvor jeg kan købe opskriften på en hæklet elefant, google har et billed af den skønneste elefant og henviser til jeres side.
  Håber i kan hjælpe

  Med venlig hilsen
  Grethe Thomsen

  • Mette 16. marts 2013 at 08:38 #

   Hej Grethe

   Er det mon denne, du tænker på?
   http://www.stofogstil.dk/Katalog/Monstre.aspx?group_id=1291

   Kh, M

   • Grethe Thomsen 16. marts 2013 at 17:48 #

    Hejsa!

    Tusind – tusind tak for dit hurtige og rigtige svar, det er lige netop den, jeg vil hurtigst muligt sende bud efter den.

    Mange tak
    Hilsen Grethe Thomsen

    • Mette 17. marts 2013 at 20:49 #

     Rigtig god fornøjelse :)

 16. noack 7. april 2013 at 12:50 #

  Vi er stødt på din blog i vores søgen på internettet efter nogen der beskæftiger sig med strik/yarn bombing/urban knitting over en bred kam.

  Vi er i gang med et projekt under overskriften “Deltagerkultur” på vores studie på IVA hvor vi er på 4. semester i en bachelor i Informationsvidenskab og Kulturformidling.
  I vores projekt vælger vi at fokusere på den deltagelse der er omkring strik i flere former. Hvordan der via internettet er opstået en stor interesse for strik, og hvordan det har delt sig ud i flere grene. Lige fra noget aktivistisk/craftivism, til deling af opskrifter på Ravelry.com.
  Vores fokus område (som endnu ikke er heeeeelllt fastlagt) er hvordan hvad det betyder for et fænomen som strik/håndarbejdet at blive medieret, hvordan internettet er med til så at sige, forme kulturen – og hvad det betyder for aktørene…altså dig..;o)

  Derfor vil vi spørge om du ville hjælpe os ved evt. at medvirke til et interview?
  Som sagt er projektet ikke helt oppe at køre endnu, men da vi jo har en deadline, vil vi så hurtigt som muligt forsøge at finde interesserede.

  Det er ganske ufarligt, du kan være ganske anonym og vi er begge ganske søde og rare.
  Det vil dreje sig om et interview, så det vil kræve at vi mødes og vi vil gerne have lov til at optage interviewet.
  Vi håber MEGET at du er interesseret og skriv endelig tilbage hvis du har nogen spørgsmål.

  På forhånd tak

  Arne & Theis

  • Mette 8. april 2013 at 21:18 #

   Kære Arne & Theis

   Det lyder super spændende – jeg stiller naturligvis mægtig gerne op :-) Kast mig en mail på mette (snabela) farmorfabrikken (dot) dk. Så finder vi en dag!

   Kh, Mette

 17. Amanda 11. april 2013 at 13:48 #

  Hej Mette.

  Jeg elsker din hjemmeside. Jeg håber det er i orden at jeg har linket til din hjemmeside på min blog :)

  Mvh Amanda

  • Mette 12. april 2013 at 17:00 #

   Tusind tak, Amanda – det varmer helt vildt at høre. Og JA, naturligvis er du velkommen til at linke. Kh, Mette

 18. Anette Pilmark 11. april 2013 at 15:49 #

  Hej Mette,
  Jeg har en gruppe udenlandske kvinder, der elsker at strikke. De søger efter en strikkeklub, hvor de også kan være med og øve sig på at blive bedre til at tale dansk. De kommer fra USA, England og Frankrig og er her pga. af deres partner har fået arbejde i Danmark. Fantastisk søde allesammen. Bor i Kbh. og Nordsjælland.
  Kan du komme med en anbefaling – eller er der andre her på sitet, som har lyst til at invitere dem indenfor i deres klub..?
  Lige nu har vi 3, som er meget interesseret i at være med i en strikkeklub.
  På forhånd tak,
  Anette

  • Mette 12. april 2013 at 16:59 #

   Hej Anette

   Super fedt initiativ! Og hvor er det bare en god måde at lave en social sammenkomst for udenlandske kvinder. Super, super FEDT! Jeg kender desværre ingen åbne strikkeklubber i København – jeg ved, at garnbutikker og biblioteker har forskellige workshops nogen gange, men det er jo desværre kun ’solo-arrangementer’. Biblioteket på Rentemestervej har dog masser af kreative aktiviteter – måske var det værd at kigge nærmere på? De har, så vidt jeg ved, også åbne værksteder samt en cafe, hvor man bare kan komme. Det kunne måske være et godt udgangspunkt for et sted at mødes?

   Skriv også meget gerne en besked på min Facebook-side og under “Find en strikkeklub” her på siden :-)

   Kh, Mette

 19. Lis Møller 15. april 2013 at 22:33 #

  Hej Mette

  Kunne du skrive på chokoladekagen, hvilken størrelse form, du anvender?
  Så behøver man ikke ødelægge den første kage med eksperimenteren. Smil.

  Venlig hilsen
  Lis Møller
  (lock outet)
  :-)

  • Mette 16. april 2013 at 07:24 #

   Hej Lis

   Jeg plejer at bruge stor rugbrødsform eller en kvadratisk gummiform, som desværre er afgået ved døden, så jeg kan ikke måle den :-( Kagen er uden bagepulver, så den bliver nogenlunde lige så tyk, som den er formen. Og den skal være lidt tykkere end en flad brownie – så du kan nogenlunde sjusse dig frem med formen :-) Pøj pøj – jeg håber, den bliver super lækker

   Kh, Mette

 20. Lena 16. april 2013 at 19:15 #

  Hej!
  Jeg har engang set en lille dukke (ca. 20 cm), hvor der var 2 hoveder, og hvor kjolen kunne trækkes hen over hhv det ene hovede, som var glad og det andet hovede som var sur. Så kunne man bruge den som hånddukke og holde ved det ene hovede under kjolen og tale som dukken. Kender du den og kan jeg i så tilfælde få opskriften?

  Vh Lena

  • Mette 16. april 2013 at 19:56 #

   Hej Lena

   Nej, den har jeg desværre ikke set :-(

   Kh, Mette

 21. Joan 18. april 2013 at 09:30 #

  Hej Mette
  Tak for en super blog, jeg er nybegynder i hækling og lettere øvet i strik, men har fundet ud af at det er meget sjovere at hækle :-) tak for super dejlige DIY og inspirerende opskrifter.
  Jeg har en veninde som har termin om 2 uger, så jeg er i fuld gang med et babykit, bestående af savlesmæk (den runde), bideringe og sutteholdere. Men jeg kunne ikke rigtig gennemskue hvordan man lavede farveskift på ringene, så istedet brugte jeg to forskellige farver som dobbeltgarn.
  Det giver en sjov effekt synes jeg.
  Kh Joan

  • Mette 18. april 2013 at 15:54 #

   Ej, det var da en sjov ide – tusind tak for tippet Joan :-) Det må helt klart prøves på et tidspunkt. Kh, Mette

 22. Saga 19. april 2013 at 11:44 #

  Hej

  Sådan en “farmor” som dig (eller dem der læser bloggen) har måske en idé til, hvad man kan gøre med halvfærdigt patchwork i forhold til velgørenhed?

  Jeg har arvet ca. 10 tæpper og pudestykker i patchwork. De er ikke monteret (har ikke bagsider, mellemfoer osv., er bare det rene patchwork).
  Desuden en kæmpe stak udklippede stofstykker.

  Jeg vil gerne give dem til velgørenhed, eks. noget hvor de bliver lavet færdige og solgt og overskuddet går til godgørende formål. Men jeg har kun kunnet finde julemærkehjemmenes puttetæppe-projekt.

  • Mette 19. april 2013 at 21:40 #

   Hej Saga

   Det er en fantastisk ide! Jeg har desværre ikke kendskab til steder, der laver patchwork-velgørenhed – men måske er der nogle andre der gør? Jeg håber i hvert fald, at du finder en mulighed, for det er da en super godt initiativ!

   Kh, Mette

 23. Sara Maria Brockelmann 19. april 2013 at 16:56 #

  Hej Mette
  Et lille tip hvis du skulle få lyst til at besøge Smilets By i juni og se hvad byen byder på af garn :-) http://www.garnstafet.dk
  Kh Sara

  • Mette 19. april 2013 at 21:37 #

   Tusind tak for tippet – sikke et fantastisk initiativ! Rigtig god fornøjelse, hvis du er så heldig at skulle deltage :-) Kh, Mette

 24. Stine 20. april 2013 at 22:59 #

  Skøn blog med gode forklaringer i skrift og billeder for en nyhækler som mig. Du giver mange gode idéer og inspiration :-) Følger glad med.

  • Mette 21. april 2013 at 08:41 #

   Åh, hvor er det dejligt at høre – tusind tak Stine, og rigtig god hæklelyst. Kh, M

 25. Inger petersen 29. april 2013 at 17:21 #

  Hej. Jeg er VILD med de japanske blomster, Findes der opskrifter på dansk? Hilsen Inger

  • Mette 29. april 2013 at 19:17 #

   Jeg er desværre ikke stødt på nogen endnu :-(

 26. Maj 30. april 2013 at 17:17 #

  Kæreste Mette.

  Jeg elsker elsker elsker din side. Er så tit inde og lure tricks og opskrifter. Mange tak for den !

  Kunne godt tænke mig at vide, hvordan du opbevarer dit garn – måske du har lavet en indlæg jeg har overset? I hvert fald kan jeg slet ikke lige hitte ud af, hvordan det skal sorteres og opbevares så det også er lidt pænt.
  – Hvis altså du har et bud på det :-)

  Mange hilsner Maj

  • Mette 1. maj 2013 at 20:08 #

   Ej, hvor er det dejligt at høre, Maj – tusind, tusind tak! Næææh, du har da helt ret. Måske kunne det være sjovt at lave et indlæg om garnopbevaring? Lige nu har jeg blot en masse små hvide sættekasser, som jeg sorterer mit garn i. Ikke særlig opfinder-per agtigt, desværre :-( Kh, Mette

 27. Trude 30. april 2013 at 18:10 #

  Hallo Mette!

  Måå jo bare kommentere på din fantastiske Farmorfabrik!!! Et insprationskunstværk uden sidestykke!!! Bliver imponeret over at man bare kan blive ved og ved med at klikke frem den ene DIY efter den anden, her på din blogg…
  Takker!

  Bedste hilsen Trude – en nørkle kollega

  • Mette 1. maj 2013 at 20:06 #

   Åh, tusind, tusind TAK, Trude. Ej, hvor blev jeg glad for din besked :-) Kh, M

 28. Birgith Christiansen 6. maj 2013 at 16:23 #

  Hejsa Farmorfabrikken. Takker for dejlige opskrifter :)
  Vi er 2 der har kæmpet med hagesmækken i Babykit.
  Endelig fik vi det til at passe. Der står man skal have 46 stangmasker, men så kommer ikke til at passe, der skal være 47 stangmasker
  Er der en fejl, eller er det os der har misforstået noget. Venlig hilsen
  Birgith.

  • Mette 7. maj 2013 at 20:37 #

   Hej Birgith

   Hmmm… hvordan er det nu, det er? :-) Det er laaaaang tid siden, jeg har hæklet den opskrift. Men er det ikke noget med at man vender med luftmasker, hvilket ikke tæller med i stangmaske-tælningen?

   Men dejligt at høre, at I fandt ud af det :-)

   Kh, Mette

 29. Gitte Luna 27. maj 2013 at 18:57 #

  Hej Mette

  Har du set at Arne & Carlos snart kommer? ;-)
  http://gitteluna.blogspot.dk/2013/05/weeeeeee-arne-carlos-kommer-snart.html

  Kh. Gitte Luna

  • Mette 27. maj 2013 at 22:00 #

   Nårh manner, super fedt!! Tusind tak for tippet :-)

 30. Sofie 28. maj 2013 at 12:38 #

  Hej Mette.

  Tusind tak for en spændende blog – den er perfekt for en som mig, der er nybegynder og søger inspiration.

  Jeg ville høre, om du evt. lå inde med en hækleopskrift på en lille pyntedims, som man kunne sy på en babytrøje til en dreng. Et dyr eller lignende. Jeg har søgt omkring på nettet, men kan ikke finde noget. Det må helst ikke være for svært, da jeg først lige er begyndt at hækle.
  På forhånd tak :)

  Vh. Sofie

 31. Bente Boe 4. juni 2013 at 03:46 #

  Hej Mette

  Det lyder som allertiders tur du og kæresten skal på så i må have en super tur.
  Jeg kommer til at savne din blok mens du er på ferie jeg kigger ind på den flere gange om ugen det er en super blok,så det kunne være super at jeg var den heldige vinder af bogen og garnet for jeg skal nemlig til at værer farmor for første gang til en dreng Endnu engang god tur til jer
  mvh Bente Boe
  >*

 32. Bente 11. juni 2013 at 20:55 #

  For et stykke tid siden så jeg en barnevognskæde med stjerner,men kan ikke finde den igen.Kan du?
  God tur.Det lyder godt nok spændende.
  Bente

 33. Charlotte aka Frk.Lind 16. juni 2013 at 21:09 #

  Hej Mette

  STOR stor fan og følger af din blog, er lige nu i gang med tusindevis af savlesmække til alle ungerne omkring med, især den runde vækker begejstring :)

  Jeg synes på et tidspunkt på din side at have set et billede af små lyserøde babysko, men da jeg så tænkte at dem skulle jeg lige se nærmere på var de forsvundet. Er det mon mig der digter?
  Jeg har set på babysko, hæklede millioner af steder, men mest på engelsk og det er nu engang nemmeste med danske hækleopskrifter ;)

  Tak for side og MANGE timers underholdning

 34. Trine 19. juni 2013 at 11:24 #

  Hej Mette.

  Jeg synes det er rigtig længe siden, at der er kommet beskeder til mig ang nyheder på siden. Plejer eller at se frem til dine altid gode og spændende indlæg. Har forsøgt at melde mig til igen, men det kan jeg selvfølgelig ikke, da min mailadresse allerede er tilmeldt.

  God sommer til dig.

  Kh Trine

  • Mette 20. juni 2013 at 09:15 #

   Hej Trine

   Tusind tak, det varmer helt vildt at høre. Du har helt ret – min mail-funktion er i udu, men jeg arbejder på at få den fixet, lige så snart jeg kommer hjem fra ferie :-)

   Kh, Mette

 35. Pia Pedersen 3. juli 2013 at 19:40 #

  Jeg søger hæklemønster på en Westi hund. Er der nogen som kan hjælpe mIg? Pia

 36. Tryk 20. juli 2013 at 22:01 #

  Hejsa. jeg har også tilmeldt mig til din side. i hop om at kan lære meget mere. har fler gange læret forskællige mønster på tæpper via hækling. Så nu mangler jeg bare at lære at gå efter opskrifter. Er der mulighed for at få hjælp via skype. eller så videre? bor selv i svenborg :) Genialt ide med den side :)

  • Mette 27. juli 2013 at 19:37 #

   Skønt at høre, Charlotte :-) Som noget nyt i Farmorfabrikkens strikkeklub forsøger jeg at lave video-guides – jeg håber, at de kan hjælpe. Og tusind tak for de søde ord, det varmer helt vildt :-)

 37. Maria Kaya 3. august 2013 at 10:47 #

  Hej Mette.

  Jeg kigger tit på din side for inspiration og ideer, problemet er at jeg ikke er så rutineret endnu, så jeg skal helst bruge opskrifter :)
  Jeg er faldet for en baby kasket, men kan ikke finde nogen opskrift på nettet, og det tætteste jeg har fundet er et billede du har af det katalog hvor jeg kan finde den. Problemet er at jeg bor i Tyrkiet, så har ikke mulighed for at købe bladet. Ville du ha’ mulighed for at sende den til mig? Jeg vil meget gerne betale for den.

  Mvh
  Maria Kaya

  • Mette 5. august 2013 at 17:03 #

   Hej Maria Kaya

   Jeg tænker det er nemmest, hvis du kontakter Sidsel Sangild direkte – hende, der har lavet bogen. Og hun kan sende dig et eksemplar :-) Rigtig god hæklelyst. Det er en skøøøøn bog!

   Link til Sidsel: https://www.facebook.com/ForlagetSangild

   Kh
   Mette

 38. Anette 20. august 2013 at 09:46 #

  Hej Mette

  Jeg har netop fået at vide at jeg skal være farmor.
  Man kan blive medlem af en strikkeklub.
  Men jeg kan bedst lide at hækle…, så er der ikke også en hækleklub eller går det sammen med strikkefolket….?

  Tak for en god ide med farmorfabrikken

  Med Kærlighed, Lys og Respekt….. farmor Anette

  • Mette 20. august 2013 at 20:36 #

   Stort tillykke, Anette – sikke en fantastisk besked at få :-) I Farmorfabrikkens Strikkeklub kommer der til at være både hækle- og strikkeopskrifter, men det er jo kun et par gange om året, at jeg sender en ny opskrift ud. Prøv evt. at spørg din lokale garnbutik eller på biblioteket – de har nogle gange hækle- og strikkeklubber.

   Kh, M

 39. Katja 26. august 2013 at 16:52 #

  Kære Mette
  Det er en stor fornøjelse at læse og følge din blog.
  Jeg er selv blevet inspireret til at lære at hækle, og ville høre om du kan anbefale en bog eller hjemmeside, der kan give de bedste KOM-GODT-IGANG-MED-AT-HÆKLE-guidelines :)..
  På forhånd tak
  Kh Katja

  • Mette 26. august 2013 at 20:14 #

   Hej Katja

   Tusind tak – det varmer helt vildt at høre. Og velkommen til den vidunderlige hækleverden :-)

   Garnstudio har nogle rigtig gode video-guides, som viser forskellige teknikker – jeg synes personligt, at det er nemmere at SE, hvordan man skal gøre. Du kan finde videoerne her: http://www.garnstudio.com/lang/dk/video.php?sort=2&thumbnails=on&categoryid=2

   Derudover har jeg brugt Sys Fredens “Hækleskole”, som også lige viser de mest basale teknikker. Den kan være god at have ved hånden.

   Jeg håber, at de kan hjælpe dig godt igang. I begyndelsen kan det godt være lidt noget nørkleri at fedte rundt med masker og hæklenål, men så snart du har knækket koden, så er hækling dejlig simpelt. Jeg synes i hvert fald, at det var nemmere at lære at hækle end at strikke.

   Rigtig god fornøjelse :) Kh M

   • Katja 18. september 2013 at 13:57 #

    Hej Mette :)
    Har kastet mig ud i hæklingens verden.. Har mange ting jeg drømmer om at kunne skabe :)..
    Men jeg synes ikke det er en så super start – som du skriver.. den kode er ikke lige til at knække – men jeg holder i og prøver.
    Ville dog høre om du kan anbefale en hæklenål størrelse der er god til nybegyndere?
    På forhånd tak
    KH Katja

 40. Dorthe 9. september 2013 at 19:02 #

  Hej. Er det sådan der er mulighed for at få en gratis opskrif på almindelige babystrømper? På forhånd tak. MVH Dorthe

  • Mette 9. september 2013 at 22:06 #

   Hej Dorthe. Prøv at kig på Garnstudio – de har et hav af strømpeopskrifter. Kh, M

 41. Malene 10. september 2013 at 09:38 #

  Hej Mette.

  Jeg har brug for din hjælp. Jeg sidder og bøvler lidt med en guirlande med de fineste små snefnug ud fra et billede og jeg kan bare ikke ramme den. Tror du måske at du kunne have tid til at hjælpe med det lille DIY projekt, så sender jeg dig et billede.

  Tak for din blog. Den er helt fantastisk.

  KH Malene

  • Mette 10. september 2013 at 10:50 #

   Hej Malene

   Du er velkommen til at sende billedet, men jeg er spændt på, om jeg kan hjælpe :-/ Jeg tør i hvert fald ikke love noget ;-)

   Kh, Mette

 42. Karina 20. september 2013 at 11:08 #

  Hej Mette

  Blot lidt info (det kan være du allerede ved det) — den 25.-27. oktober er der Kreative Dage i Fredericia (http://www.kreativedage.dk/)
  Det må da være noget for alle os kreative :)
  Jeg skal i hvert fald en tur til Jylland der, for Ulla Paaske kommer og viser lidt om strømpenisser, og det er min nye dille.

  Blot til din orientering – og måske alle de andre der læser din blog :)

  Karina

  • Mette 20. september 2013 at 13:20 #

   Tusind tak, Karina – det lyder spændende :)

 43. Yvonne Olsen 22. september 2013 at 13:42 #

  Hej Mette
  Jeg vil blive mega glad hvis du vil hækle uglekæden til mig, da jeg ikke kan hækle, betaler selvfølgelig.
  Jeg bliver farmor i næste måned:)

  mvh Yvonne

  • Mette 23. september 2013 at 17:57 #

   Hej Yvonne

   Stort tillykke med den nye farmor-titel – hvor er det fantastisk :-) Desværre har jeg selv mange omkring mig, som også har familieforøgelser på vej, så jeg har travlt med bestillingslisterne. Øv, det beklager jeg. Jeg håber, at du kan finde én, som kan hjælpe dig.

   Endnu en gang tillykke. Kh M

 44. vibeke mainz 28. september 2013 at 16:38 #

  hej farmor fabrikken. har du en opskrift på nutella bøtten eller kan du fortælle hvor jeg kan finde den …… på forhånd tak vibeke

  • Mette 29. september 2013 at 08:36 #

   Hej Vibeke – nej, desværre :( Kh, M

 45. Karina 30. september 2013 at 11:14 #

  Hej Mette
  Så har jeg gjort noget, jeg aldrig i min vildeste fantasi havde troede jeg skulle gøre … jeg har tilmeldt mig med en stand til byens julemarked!! Jeg har allieret mig med kærestens moster, så vi skal sælge lidt håndarbejde (som er juleagtigt), juledekorationer mv.
  Gode idéer til hurtig jule-håndarbejde imødeses med kyshånd :)

  Karina

 46. Louise Jerup 16. oktober 2013 at 09:02 #

  Kære Farmor

  Er meget stor (altså rigtig meget Stor) fan af din blog, men syntes ikke der er sket så meget på det sidste på Farmor fabrikken?!? Jeg sidder ellers derhjemme og strikker på liv løs hver aften, men håber at fabrikken snart har noget nyt inspiration som du vil dele med os:)

  Glæder mig til det næste oplæg. :)

  Kh Louise

  • Mette 19. oktober 2013 at 10:29 #

   Årh, tusind, tusind tak for din søde besked, Louise!! Den varmede helt vildt :) Jeg er snart på banen igen – jeg har blot haft et online-overload her i efteråret :) Strikkepindene har dog ikke ligget stille. Kh, M

 47. Rikke 10. november 2013 at 10:56 #

  Hej Mette (farmorfabrikken)

  Jeg elsker din side og bruger den flittigt når jeg strikker

  • Mette 10. november 2013 at 11:02 #

   Kære Rikke, tusind tak – hvor er det dejligt at høre :) Ha’ en skøn søndag. Kh, M

 48. Ida 11. november 2013 at 12:29 #

  Hej Mette,
  Super flot og inspirerende side du har.
  Jeg er for nyligt begyndt at hækle, og indtil videre er det kun firkanter bestående af fastmasker og luftmasker. Jeg vil gerne lærer noget mere – men jeg kan ikke finde noget der svarer til “det næste trin” for mig. Har du et forslag?
  Venligst Ida

  • Mette 12. november 2013 at 08:28 #

   Hej Ida

   Tusind tak og velkommen til hæklingens vidunderlig verden. Det er svært ikke at blive ‘hooked’ ;-)
   Da jeg i sin tid havde hæklet en hel del bedstemorfirkanter, så gik jeg over til at hækle rundt – fx rangler og bolde. Jeg brugte denne opskrift:
   http://www.garnstudio.com/lang/dk/visoppskrift.php?d_nr=b13&d_id=32&lang=dk

   Jeg håber, at du kan bruge den?

   Kh, Mette

 49. Marie 14. november 2013 at 17:29 #

  Vil bare lige sige at jeg har set dit billede af hæklet butterfly på følgende adresse https://www.facebook.com/photo.php?fbid=543652082388091&set=gm.367346380077288&type=1&theater

 50. Birthe Hansen 25. november 2013 at 18:26 #

  Hej Mette,

  jeg faldt forleden over de fine stribede futter i strik, du har på din side. Dem vil jeg meget gerne strikke til Mødrehjælpens butik i Viborg, men da de jo tager penge for dem, vil jeg først høre dig, om det er ok :-)

  Alt hvad de får for dem går til Mødrehjælpens arbejde i Viborg og omegn og jeg tjener ikke noget på det, udover glæden ved at strikke dem og få ryddet ud i mine rester ;-)

  hilsen
  Birthe Hansen

  • Mette 15. december 2013 at 08:21 #

   Hej Birthe

   Undskyld mit sene svar – har været på en lang ferie og er først rigtig kommet ‘tilbage’ nu :) Åh, det er svært spørgsmål, du stiller her. Jeg er jo helt vild med tanken om, hvordan strik også kan være velgørenhed, men på den anden side kan det også lidt være en glidebane i forhold til rettigheder og at bruge opskrifterne til at tjene penge. Men i sidste ende tænker jeg, at der er en stor forskel på kommercielle hensigter og velgørenhed, så du må gerne hapse opskriften og strikke lune babyfutter til Mødehjælpens butik :)

   Rigtig god strikkelyst. Kh, M

 51. Janne 15. december 2013 at 20:33 #

  Hejsa.
  Jeg har tilmeldt mig farmorfabrikken for længe siden men får aldrig nogle mail. Er det mon fordi jeg har misforstået det?
  Vil så lige høre dig,kan se at du har en bog fra 70’erne med de små yndige futter til små babyer.
  Du kan vel ikke fortælle hvad den hedder så jeg måske kan låne den på biblioteket ?
  På forhånd tak.
  Mvh Janne.

  • Mette 18. december 2013 at 20:26 #

   Hej Janne

   Du har intet misforstået, jeg har blot har haft alt for lidt tid til strikkeklubben samtidig med, at jeg har afventet produceringen af musikken til videoen. Men i 2014 går det løs igen :)

   Det er desværre ikke en bog, men en form for hæfte, som ikke findes mere :( Det er ellers ret fantastisk, så det er lidt synd.

   Kh
   Mette

 52. jeannette 19. december 2013 at 08:15 #

  Hej Mette..du har vel ikke en opskrift på en strikket pude hvor der er en stjerne i midten? ca. 50×50…har forgæves ledt i blogland, henvendte mig i en garnbutik hvor de havde den ju-hu, men ak de ville ikke sælge den uden jeg også købte garn:-( men jeg har jo som så mange andre, masser af garn der ligger og venter på at blive brugt:-)

  Håber du har en du vil sælge eller kender en? skal lige siges, at jeg har selv prøvet at lave et diagram på en stjerne…men ak igen…det har jeg simpelthen ikke forstand til:-) Glædelig Jul..super fin krans du har fået lavet:-)

  • Mette 19. december 2013 at 19:10 #

   Hej Jeanette – åh, jeg kan desværre ikke hjælpe dig. Det lyder ellers som en fin pude? Pøj pøj med projektet og glædelig jul :)

 53. Jeannette 19. december 2013 at 21:16 #

  Tak fordi du tog dig tid til at svare:-)

 54. Christina 2. januar 2014 at 22:49 #

  Hej Mette,

  Jeg vil høre, om du kender en strikkeklub i København eller omegn og gerne på Frederiksberg for nybegyndere, hvor man kan lære at strikke?

  Mange hilsner og godt nytår

  Christina

  • Mette 4. januar 2014 at 08:59 #

   Hej Christina

   JA, min :) Det vil sige – 1 gang om måneden holder jeg strikkeklub i Uldstedet (Vendersgade – mellem Nørreport og Torvehallerne), hvor der både er en såkaldt strikkefe og andre strikke-glade. Første gang bliver i slutningen af januar. Hold øje med bloggen. Jeg poster snarest mere info om arrangementet :)

   Kh, Mette

   • Christina 4. januar 2014 at 12:23 #

    Hej Mette,

    Super, det vil jeg glæde mig til :) Og tak for dit hurtige svar.

    Glæder mig til at møde dig og høre nærmere om arrangementet.

    Kh. Christina

 55. Diana 3. januar 2014 at 12:38 #

  Nogen har har bogen blød begyndelse de vil sælge, eller blot vil tage kopier og sende. Den er ikke til at opdrive mere.,

  • Mette 4. januar 2014 at 08:56 #

   Ja, det er VIRKELIG trist. Min kollega har den nemlig og jeg låner den jævnligt. Den er fantastisk. Så jeg også forsøgt at finde den antikvarisk, men desværre uden held :(

 56. Ilycia 6. januar 2014 at 15:47 #

  Hej Mette!
  Jeg har lidt problemer mht. kontakt til dig da jeg er blind.
  Hvordan kan jeg få hjælp til dine opskrifter, da jeg ikke kan se billederne?
  Jeg er vild med din blogg og farmorfabrik …

  Kh fra Ilycia

  • Mette 6. januar 2014 at 19:50 #

   Kære Ilycia

   Tusind tak for din søde mail. Hvis du er vant til at strikke og hækle efter opskrifter, så tror jeg sagtens, du kan følge opskrifterne her på bloggen. Billederne er kun en ekstra hjælp til begyndere. Jeg håber, at du finder mange timers strikke- og hækleglæde herinde.

   Ha’ en skøn mandag.

   Kh Mette

 57. Maria 7. januar 2014 at 23:03 #

  Hej Mette

  Først tusind tak for en fantastisk inspirerede blog. Efter en uge med hæklepindene har jeg nu været gennem både dine suttesnore og bedstemorfirkanter :) du linker til en masse spændende sider og jeg har forelsket mig dybt i den sødeste hue til min lille dreng, som stadig ligger pænt i maven.
  http://www.crochet-patterns-free.com/2012/04/crochet-baby-hat-pattern-aviator-hat.html
  Hun skriver dog at, den er lavet til venstrehåndshækler hækler, men at den sagtens kan bruges af en højrehåndshækler – at man bare skal starte ved højre øre istedet. Som fuldstændig novice, vil jeg dog gerne lige vide om også resten af opskriften skal “spejlvendes” eller om det kun er starten der er “omvendt”?

  Håber du kan opklare dette for mig :)

  Mvh Maria

  • Mette 8. januar 2014 at 18:46 #

   Årh, den er godt nok også FIN, Maria! Jeg kan godt forstå, at du gerne vil hækle den :) Hmmm … jeg må dog indrømme, at jeg ikke har erfaring med venstrehåndshækling, men umiddelbart lyder det meget rigtigt, det du skriver. At det skal spejlvendes. Åh, jeg er ked af, at jeg ikke lige har et klokkeklart og afklarende svar. Jeg krydser dog fingre for projektet. Rigtig god hæklelyst. Kh, M

 58. Astrid 22. januar 2014 at 17:54 #

  Hej Mette
  Virkelig fantastisk blog, har givet mig adskillige projekter det sidste års tid.
  Da jeg elsker at lave håndarbejde og tegne, er jeg begyndt at lave smykker af krympeplast og har fået min egen blog (endelig) ville være meget beæret hvis du ville tjekke den ud.
  ps. fortsæt dit gode arbejde med fede opskrifter! I LOVE IT <3
  Mvh. Astrid
  min blog hedder: http://frkdshop.blogspot.dk/

  • Mette 24. januar 2014 at 08:49 #

   Hej Astrid – tusind tak, det varmer helt vildt :) Og stort tillykke med din egen blog. Er du vimmer, det er nogle FEDE smykker, du laver i krympeplast! Dem burde du sælge i en designbutik. Kh, M

 59. annnette 23. januar 2014 at 21:51 #

  hej mette
  nu er jeg ved at strikke vesten, men undres over at ryggen er skrevet med 6 ret, 6 rib, 22m ret, 6 rib ,6 ret…man skal jo kun slå 18 m op i nakken, eller læser jeg forkert…ellers en fin siden med mange gode ideer (y)

  • Mette 26. januar 2014 at 10:04 #

   Hmmm… jeg kan desværre ikke helt huske det. Det kan snildt være fordi, det skal skabe en ramme om halsen?

 60. Anette 24. januar 2014 at 22:05 #

  Hej Mette
  Problem !!!!!!
  Jeg skal strikke fletning over 10 masker. Jeg har 46 masker på pinden.
  1. pind: 2 vr, 2 ret, sæt 2 m på hjælpepind bag arbejdet,strik 2 ret, så m fra hjælp r, slut med 2 vr.
  Når jeg når til de 2 sidste masker på pinden ender det med at det er de to m som skal sættes på hjælpe pind. Det kan da ikke passe ???
  Hilsen Anette

  • Mette 26. januar 2014 at 10:00 #

   Årh, jeg har desværre aldrig strikket fletninger, så jeg kan ikke helt regne den ud. Æv, er ked af, at jeg ikke kan hjælpe dig. Pøj pøj med projektet – jeg håber, at det løser sig? Kh, M

 61. Charlotte 6. februar 2014 at 11:32 #

  Hej Mette
  Har suset rundt på din side for at se om du har skrevet om dette, men kunne ikke lige finde det så jeg spørger:
  Jeg har startet på en opskrift hvor der står: “strik 1 ret i den underliggende maske” betyder det at jeg strikker (svært at skrive) begge løkker på en gang?
  mvh
  Charlotte

  • Mette 9. februar 2014 at 09:18 #

   Hmmm … det er svært at sige, når jeg ikke har fingerne i det. Men umiddelbart er mit gæt, at du kun skal strikke den underliggende maske (altså masken fra foregående række). Der hænger ligesom en form for lænke, som du kan strikke. Jeg håber, at du finder en løsning :) Kh, M

 62. Line Jensen 11. februar 2014 at 18:34 #

  Hej:-) er vild med stilen i din header. hvem har lavet den? og forresten en mega fed blog du har! :-) Med venlig hilsen Line Jensen

  • Mette 16. februar 2014 at 10:32 #

   Tusind tak, Line :) Det er den grafiske designer Lene Maria, som jeg på det varmeste kan anbefale. Hun er simpelthen så sød og dygtig! Tjek hendes firma Digital Tales: http://digitaltales.dk

   Kh, M

 63. Maria 15. februar 2014 at 01:17 #

  Hej Mette

  Jeg har lige et strikke spørgsmål til dig. Jeg kan se på den blog du også har haft lidt problemer med at kaste dig over strikningen, efter du havde lært at hækle. Og det er præcis den frustrerende situation jeg står i nu. For hold da op… Det er svært at holde styr på maskerne!

  Jeg vil gerne strikke et halstørklæde til min kæreste, og det skal jo helst ikke se super feminint ud. Jeg synes at rib strik er rigtig flot. Men jeg bliver simpelthen ved med at rode rundt i de masker så rækkerne ikke passer :( Nu har jeg lige pillet det op for gud ved hvilken gang .

  Har du et godt råd til en strikke- nybegynder til at holde styr på maskerne?
  Eller eventuelt et bud på en måde at strikke et flot mande-halstørklæde? :-)

  Har også tænkt på at lave det hele i retstrik, men kommer et retstrikket halstørklæde til at se pænt ud til en mand? (på nettet er der mest eksempler på halstørklæder til kvinder så er simpelthen i tvivl)

  Med venlig hilsen
  Maria

  • Mette 16. februar 2014 at 10:30 #

   Oooooh yes – jeg var ret frustreret, da jeg kastede mig over strikkepindene! Så jeg kan sagtens følge dig :)

   Din plan om at strikke et ret- eller ribstrikket halstørklæde er dog helt genialt på flere måder. Både fordi det er et nemt begynderprojekt og et projekt, som hurtigt giver afkast, så man ikke helt mister modet over at skulle strikke i flere måneder, før man kan se en ende/et færdigt resultat. OG så er både ret- og ribstrik helt klart mandigt ;-) Så jeg synes, du kan vælge begge.

   Jeg kan på det varmeste anbefale dig at tjekke Garnstudios mange videoguides, som er rigtig gode til at hjælpe én på vej.

   Strikkeskolen finder du her: http://www.garnstudio.com/lang/dk/skole/strikk_index.php
   Eksempel på ribstrik finder du her: http://www.garnstudio.com/lang/dk/video.php?id=18&sort=2&thumbnails=on

   Jeg håber, det kan hjælpe dig lidt på vej? Rigtig god strikkelyst :) Kh, M

 64. Maria 18. februar 2014 at 20:49 #

  Tak for svaret :-) Det er nu ret når man er flere i samme båd :-)

  Jeg har nu kigget på videoerne og googlet lidt og fundet denne geniale opskrift:

  1. pind: ret på alle masker
  2. pind: 5 vr og 5 ret.

  Og så bare fortsætte derudaf. Er nu godt i gang med halstørklædet og tænker allerede videre til næste projekt :D

  • Mette 23. februar 2014 at 11:18 #

   Uh, det lyder som et fedt mønster! Rigtig god strikkelyst :)

 65. Dorte 26. februar 2014 at 11:09 #

  Hejsa, først tak for en vidunderlig side, som jeg er blevet helt afhængig af. Jeg har købt nogle engelske hækleopskrifter på Babysko og sandaler. Der er bare SÅ skønne. Problemet er, at jeg ikke kan oversætte dem til dansk. Er det noget for dig? Eller kender du mon nogen der kan og har lyst? Venter spændt :)

  • Mette 27. februar 2014 at 17:05 #

   Åh, jeg tror godt, jeg ved, hvilke du har købt. De er simpelthen SÅ søde!! Jeg vil rigtig gerne hjælpe dig, men har desværre ikke tiden til det :-( Prøv evt. om nogle af de ordbøger, som jeg har linket til nederst på siden, ikke kan hjælpe dig? :)

 66. Nanet 27. februar 2014 at 17:14 #

  hej Mette
  Jeg skriver til dig da jeg vil prøve og hækle den runde savlesmæk men syntes den bliver meget lille i halsen den inderste

  Mvh
  Nanet

  • Mette 5. marts 2014 at 08:28 #

   Hmm… Prøv at hækle med lidt tykkere garn eller større hæklenål. Ellers kan du også gange op, så hagesmækken bliver lidt større?

 67. Dorte 1. marts 2014 at 14:09 #

  Okay

 68. Fiberpoems 5. marts 2014 at 12:35 #

  Hjælp hjælp hjælp

  Vi efterlyser lapper i 10*10 cm, som du og dine venner har strikket/hæklet/broderet eller filtet samt garnrester generelt!
  Vi samler 9 “ens” lapper i 10×10 cm i samme farve/mønster til et større mønster.

  I anledningen af 48 TIMER FESTIVAL afholder vi en maraton workshop med samling af DINE striklapper, hæklerier eller broderier til et giga folkeværk ved Nørrebrohallen og Nørrebro Bibliotek.

  Samarbejde mellem KulturSkaberne Nørrebro, Røde Kors, 2200 Kultur, Fiber Poems, Strikkegraffiti/Yarnbombing, Frøken Strik, Foreningen Osiris, Nørrebro Bibliotek, Gavn&Glæde og Liv i Lundtoftegade – en beboerhelhedsplan.

  Lapper kan indleveres fra 1. februar i:
  * Hovedstadens Røde Kors’ Megastore:
  Fælledvej 4, 2200 København N.
  * Nørrebrohallen: Café Le Rouge
  * Nørrebro Bibliotek: Bragesgade 8, 2200 Kbh N
  * Gavn og Glæde, Nørrebrogade 177, 2200 Kbh N

  På Facebook: https://www.facebook.com/Farmorfabrikken?ref=ts&fref=ts#!/events/644791922246312/?fref=ts

  Mvh Fiberpoems

 69. Louise 8. marts 2014 at 09:14 #

  Hej Mette,
  skøn blog du har :)
  Jeg er lidt forvirret – skal man være medlem af strikke/hækleklubben for at deltage i Uldstedet?
  Jeg vil i hvert fald gerne være medlem og også gerne tilmeldes hvis du sender nyhedsbreve ud?
  Kh Louise

  • Mette 9. marts 2014 at 08:26 #

   Hej Louise

   Tusind tak, du kommer bare til Strikke- & Hækleklubben – således er du medlem ;-)

   Kh, Mette

 70. Hanne Bakke 24. august 2014 at 16:11 #

  Hej Mette

  En rigtig god ide med sådan en strikkeklub, men hvor melde man sig ind her på siden.
  Hilsen Hanne

 71. Maj-Brit 12. september 2014 at 10:57 #

  Hej allesammne

  Jeg er ret nypå detteområde, men har kastet mig ud i at lave den nemme suttesnor. Hvordan skjules enderne efter endt arbejde? Klippes de bare af eller hvordan? Er der nogen der kan vise/fortælle hvordan der lukkes flot af.
  På forhånd tak.

  Mvh Maj-Brit

 72. Patrycja Sosfa 2. november 2014 at 17:55 #

  Kære Mette,

  først og fremmest tak for en übercool hjemmeside. Hold op jeg har lært meget af dine meget udførlige opskrifter.

  Jeg vil høre dig, om der er nye datoer for strikkecaféen på Uldstedet. Jeg er nemlig blevet hooked!

  Bedste hilsner
  Patrycja

  • Mette 6. november 2014 at 20:50 #

   Hvor er det dejligt at høre – det varmer helt vildt :-) Desværre har jeg ikke nogen nye datoer på vej lige pt, da jeg komplet ophængt af arbejdet :-( Kh, M

 73. Birgit Oulund 22. november 2014 at 12:38 #

  Jeg er lidt på den, for jeg vil strikke en cardigan til min mand, men garnet Karisma Angora Tweed (70% lammeuld og 30% angora) er udgået. Derfor leder jeg med lys og lygte efter tilsvarende uldgarn med strikkefasthed 20mx28m = 10 cm. Løbelængde ca. 155m/50g. Jeg har ledt og ledt på nettet, men selv 1 maske kan gøre en stor forskal – som du selv så udmærket har beskrevet det.
  Kan du måske hjælpe mig?
  Mange venlige hilsner
  Birgit Oulund

 74. jane olsen 8. januar 2015 at 10:48 #

  hej, hvordan kan jeg skaffe opskriften på hæklet tand fe, den er virkelig sød. hvad er det man putter i som duft.

 75. Theresa 10. januar 2015 at 19:41 #

  Hej Mette

  Jeg leder efter en opskrift på en perle keyhanger. Kan du hjælpe med sådan en?

  Vh Theresa

 76. Astrid Ellemo 5. marts 2015 at 16:01 #

  Kære Mette
  Jeg henvender mig som redaktør på BrandMovers, et lille mediehus i Borgergade i København, da jeg er på udkig efter en, som kunne tænke sig at blogge om strik. Ideen er, at du skal poste nogle ideer/blogindlæg, der vil genere trafik hos vores kunde. Du får naturligvis et honorar, ligesom dine udgifter til materialer vil blive dækket. Du får samtidig masser af personlig branding via et evt samarbejde, da du står som afsender på blogindlæggene.
  Hvis det er noget for dig, så er du velkommen til at kontakte mig på mail eller tlf.
  astrid@brandmovers.dk
  22 23 52 53.
  Mvh Astrid Ellemo, redaktør, BrandMovers

 77. Jette Randrup 23. april 2015 at 19:39 #

  http://farmorfabrikken.dk/wp-content/uploads/2011/10/Picture-42.png

  Hvor kan jeg finde opskriften på disse dejlige “sko” på din fine hjemmeside.

  Mvh. Jette Randrup

 78. Vibeke westermann 28. april 2015 at 18:04 #

  Hækleopskriften på pingvin Pingu: findes den kun på engelsk????
  Jeg er ikke særlig stærk i hækling, så en engelsk opskrift er ganske udelukket.
  Pingvinen er bare så kær?
  Hilsen Vibeke

 79. Ingrid Wogensen 18. oktober 2015 at 10:45 #

  Hej Mette
  Kan kun støtte dig i dit synspunkt 100 %. Jeg synes det er umoralsk, at kopier løse såvel opskrifter fra bøger. Bliver irriteret når det første folk siger, efter at have set hvad jeg er i gang med er “Kan jeg ik´få en kopi.
  Respekt for de mennesker der designer for os.
  Dejlig søndag

 80. Mette Lykke Kofoed 9. marts 2016 at 14:40 #

  Hej Mette

  Hvad tid på dagen/aftenen er strikkeklubben i Uldstedet

  Vh Mette

 81. Lene Poulsen 18. marts 2016 at 18:55 #

  Hej Farmor ?

  Tusind tusind tak for en super duper side.
  Jeg er ikke en rutineret strikker, men vil jo gerne lave noget til mit skønne barnebarn på 9 mdr. ❤️

  Og nu har jeg sørme strikket en djævlehue (mangler stadig at sy sammen), og er rigtig stolt.
  Takket være din nemme, forståelige opskrift.

  Næste projekt: Strømper.

  Mange hilsner
  Mormor

Skriv et svarWP Like Button Plugin by Free WordPress Templates